imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Сериозните промени може и да подминат iPad mini 5


Последното технологично събитие на Apple за миналата година ни запозна не само със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей и мощната версия на Mac mini, но и с едно изцяло ново iPad Pro поколение. Трябва да знаете, че таблетът разполага с разпънат екран във всеки край и TrueDepth камера, но изглежда, че тази разработка е само началото. Според повечето източници, в рамките на следващите няколко месеца ще се появи и изцяло ново iPad mini поколение, което ще се отличава със същите основни промени, но не и според последния докад на Macotakara.

Всички знаем, че настоящият iPad mini (четвъртото поколение) не е виждал актуализация от няколко години, но според известния с точните си прогнози анализатор Ming Chi Kuo това ще се промени и то съвсем скоро. Изцяло новият iPad mini ще разполага със значително по-мощен процесор, видео ускорител и вероятно с доста конкурентна цена. Съществува вероятност таблетът да дебютира през следващите няколко месеца, като по-бюджетна алтернатива на третото iPad Pro поколение, зад което твърдение застава и разработчикът на приложения Steven Troughton-Smith, който откри присъствието на няколко нови iPad разработки в кода на първата бета на iOS 12.2.

Изглежда че става въпрос за две нови устройства. До прогнозираното iPad mini поколение може да се подреди и някой обновен или изцяло нов вариант на 9.7 инчовото iPad поколение (с разпънат екран и вградена TrueDepth камера), но има и още нещо. Преди десетина дни компанията подаде поредното си заявление в Евразийската икономическа комисия (EEC) за регистрация на няколко нови A2123, A2124, A2126, A2153, A2154, A2133 и A2152 модела, които допускаме, че се припокриват с откритите предложения в кода на очакваната втора актуализация на iOS 12. Ако се чудите защо две разработки се свързват със седем модела, причината за това е само една – Wi-Fi и Cellular предложения с различен обем вградена памет.

Според повечето източници, таблетът ще се отличава с диагонал от 7.9 инча (идентичен с този на четвъртото поколение), но той ще стига от край до край, което означава само едно. Размерите на корпуса ще бъдат редуцирани, а според Steven Troughton-Smith, петото поколение ще може да работи и с Apple Pencil (вероятно Apple Pencil 2), както и със Smart клавиатура. Вграденият процесор и видео ускорител също ще бъдат подобрени и то значително, което се отнася и за основната камера, заедно с вградените говорители (вероятно четири на брой). Според конфигурацията ще може да откриете и вграден Cellular модул, а в предната горна част на корпуса ще бъде скрита и иновативната TrueDepth камера, но всички това може да остане и една не толкова правдоподобна прогноза.

Изглежда че тази седмица Macotakara няма да ни изненада с никакви добри новини, дори точно обратното. След като медията отрече появата на USB-C порт при очакваните iPhone поколения, идва ред и на iPad mini 5. Доверявайки се на приближени производители на аксесоари, очакваният таблет ще се отличава със същите размари като четвъртото поколение, идентичен дисплей панел и вграден Touch ID сензор в стандартния Home бутон. Вероятно вграденият процесор ще бъде A10 Fusion или A10X Fusion, като единствената визуална промяна ще може да откриете в централно разположения отвор на микрофона от задната страна на корпуса, подобно на представеното преди почти година iPad поколение.

Източник: MacRumors

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.