imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Шестата тестова версия на macOS High Sierra


Тестовата версия на iOS 11 от преди няколко часа се отличава единствено с няколко козметични промени и доста поправки на грешки. Все пак предните разработки на системата вече ни запознаха с доста промени и нови възможности, а ролята на последните е да подобрят стабилността на предложението, което важи и за настолната macOS High Sierra. Всеки потребител може да инсталира бета версията през своя стандартен Apple ID акаунт, но тази стъпка не е препоръчителна. Версията е тестова и все още допуска доста грешки, а ние ще разгледаме малките промени, с които се отличава.

При положение, че искате да инсталирате macOS High Sierra и на вашата машина, просто посетете следната връзка, но като цяло няма да се запознаете с нищо по-различно от една не толкова стабилна система в процес на разработка, която допуска известни грешки. Вашият Mac може да блокира дори при изпълнение на стандартен процес, за това е най-добре да не се възползвате от тази възможност и да изчакате официалната версия на операционната система.

Водещата промяна, с която се отличава macOS High Sierra, явно е изцяло новата система за съхранение на вашето съдържание. При положение, че вече сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 10, вероятно знаете какво е отражението на Apple File System върху вашето устройство. Просто един по-бърз начин на работа, заедно с който всяко инсталирано приложение заема по-малко памет. Системата е оптимизирана специално за вашия вграден Flash Drive, но нека видим с какво може да се похвали и актуалната, шеста тестова версия на предложението:

  • Поправка на грешка, която причинява автоматично затваряне на всички ваши приложения, когато се опитате да отпечатате съдържание през свързан принтер Canon.
  • Поправка на грешка, която пречи на безпроблемната работа на познатата ни QuickLook възможност за бърз преглед на съдържание.
  • Поправки на други не толкова сериозни технически грешки и подобрения в сигурността на системата.

Видно от шестата бета, официалната версия на системата е почти готова, но има и още няколко промени, с които бихме могли да я отличим. macOS High Sierra поставя акцент върху така наречената виртуална реалност, за което свидетелства актуализираната версия на Metal с VR поддръжка и възможността за възпроизвеждане на HEVC. Интелигентният асистент Siri ще ви запознае с по-естествен глас, за разлика от промените в заложените приложения Safari, Photos, Notes, FaceTime и Messages, които са изцяло козметични.

Повече за macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.