imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Първата школа за iOS разработчици отваря врати в Неапол


Разработването на приложения за iOS мобилни устройства предизвиква все по-голям интерес, както измежду практикуващите разработчици на приложения за други устройства, така и за съвсем начинаещи личности, желаещи да се развият в тази изключително любопитна насока.

Apple, съвместно с университета „Федерико II“ в Неапол, организира първата школа за подготовка на iOS разработчици, която ще отвори врати през октомври. Страхотната новина тръгна от немския сайт Macerkopf, а обучението ще се провежда в новия кампус на университета, който се намира в източния крайбрежен квартал на Неапол, San Giovanni a Teduccio.

Naples-iOS-Academy

Съоръжението ще обедини много лаборатории, а заедно с тях ще предостави достъп до най-новите софтуерни и хардуерни разработки на Apple. Още от първата година, до страхотната възможност ще могат да се докоснат над 200 студентa и ще преминат през изключително интересно обучение, което ще допринесе за тяхната практическа подготовка в разработването на приложения.

Първата част от обучението цели да подготви студентите с техническата страна, която може да бъде обобщена в две групи – програмиране и разработване на дизайн. Следващата стъпка трябва да подготви начинаещите разработчици с процедурите за регистриране на фирма, както и всички необходими стъпки, благодарение на които тяхното приложение щe може да бъде пуснато в App Store.

Неапол
Неапол

Всеки желаещ студент има възможност да се запознае с процедурите за присъединяване към школата на официалната интернет страница на университета, а за да заяви участие, просто трябва да премине малък онлайн тест на английски или италиански език, а след това с всички одобрени кандидати ще бъде проведено индивидуално интервю.

Припомняме ви, че плановете за страхотната школа тръгнаха още през януари, когато Тим Кук сподели, че „Европа е дом на някои от най-креативните разработчици в света и ние сме развълнувани от възможността да помогнем на следващото поколение предприемачи в Италия да получи необходимите умения за успех“. Януарската статия може да си припомните тук, а плановете на Apple за изграждане на подобен център в Индия – като натиснете тук.

Източник: macrumors

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.