imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Siri за Mac?


Тази година вече е достатъчно важна за любимия ни виртуален асистент – Siri. Шегаджийско настроеният спътник разширява постоянно функциите си и се напасва към по-новите Apple услуги като Apple Music, например. Но от много време насам, дигиталният асистент ни липсва в една от най-значимите продуктови линии на Купертино – Mac.

Наред с всички други Siri нововъведения, предвидени за 2016 г., явно и ситуацията на асистента по отношение на Mac ще се промени. От Купертино планират за първи път да включат асистента в Mac операционната система. Става дума за очаквания OS X 10.12, който ще се появи през лятото под кодовото име Fuji. Подобен ход е повече от логичен, след като през 2015 г. Siri бе интегриран в Apple Watch и новото Apple TV с голям успех.

Siri за Mac
Предишна концепция на Aurelien Salomon за Siri / OS X El Capitan. Плановете на Apple обаче са други.

Apple тества дигиталния асистент в Mac условия поне от 2012 г., но така и не видяхме Siri включен в различните OS X версии до момента. Източници, пожелали анонимност, изтъкват, че Купертино най-сетне имат ясна визия за това как да интегрират виртуалния помощник. Представянето на OS X 10.12 планирано около месец юни.

Siri за Mac най-вероятно ще е различен като изглед от начина, по който функцията е интегрирана в iPhone или iPad Pro. Възможно е да видим асистента включен в меню лентата на OS X. С други думи, нещо подобно като иконката с лупа на Spotlight – едно позициониране горе вдясно, което ще ни позволява да активираме Siri.

При натискане на меню бутона, ще се появи тъмен интерфейс – за да индикира гласовото възприемане, Siri ще „реагира“ с цветни звукови вълни. Ето как Майкъл Стийбър си представя дизайна на функцията:

Siri за Mac през лятото

Естествено, погледът на Купертино към това как би изглеждал Siri за Mac, далеч не е решен окончателно. Възможно е да видим промени в него до идването на лятото. Най-важното, обаче, е, че най-сетне ще може да видим любимият ни дигитален асистент и при Mac линията от Apple продукти.

Източник: 9to5 Mac.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.