imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Siri и един малък пропуск в защитата на iOS 11.2.6


Ако все още не сте инсталирали последната актуализация на iOS 11, това може да стане лесно. Просто посетете тази връзка и вижте какви стъпки трябва да предприемете за целта, но има и една малка особеност. Заедно с всички промени и нови възможности, разработката се отличава и с малък пропуск в защитата, на който ще обърнем повече внимание.

Всеки път, когато получите съобщение при заключен екран, интелигентният асистент може да прочете неговото съдържание, без значение дали съответната гласова команда за целта е отправена от вас или от трета страна. Просто трябва да сте активирали Siri и всичко става по съвсем лесен начин, но не и през заложеното приложение Messages. Ако полученото съобщение е SMS или пък iMessage, няма от какво да се притеснявате, за разлика от всяко друго, пристигнало от WhatsApp, Telegram или Skype.

За съжаление, откритата от Mac Magazine грешка присъства и в последната, шеста бета версия на очакваната трета основна актуализация на iOS 11, което не трябва да ни притеснява чак толкова. Вероятно с появата на официалната версия на разработката този малък пропуск в защитата ще бъде отстранен, а до тогава, нищо не ви спира да защитите вашето съдържание, като забраните използването на Siri при заключен екран.

Единственото нещо, което трябва да направите е да отворите системните настройки, след това да преминете през раздел Touch ID & Passcode и да въведете шест цифрената комбинация, за да се оторизирате. Остава само да изключите Siri от Allow Access When Locked и сте готови, но има и една малка особеност. С това действие не само ще забраните на Siri да чете съдържанието на всяко получено съобщение при заключен екран, но и няма да може да се възползвате от асистента, докато не отключите вашето устройство.

Източник: 9to5mac

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.