imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как Siri ще управлява част от нефабричните приложения в iOS 10


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 представи бета версии на всички очаквани операционни система, като една от тях беше и 10-тата актуализация на мобилната iOS, която се характеризира като най-съществената от всички предходни.

Към днешна дата, първата бета версия е последвана от още 8 последователни актуализации, като днес ще обърнем внимание на обновеното приложение Siri, което вече е в състояние да управлява всяко едно интегрирано с интелигентния асистент приложение, независимо от неговия разработчик.

Screen Shot 2016-08-31 at 10.57.08 AM

С всички страхотни промени, които разкрива iOS 10, може да се запознаете, като посетите следната връзка, а колкото и невероятно да звучи, съвсем скоро, благодарение на отправени гласови команди към Siri, ще разполагате с възможност да управлявате голяма част от приложенията, които са инсталирани на вашето iOS устройство.

Да поръчате храна за офиса, наредите плащане по банков път или просто да изпратите стандартно съобщение през Viber или WhatsApp, са изключително малка част от възможностите, с които ще разполага вашето обновено Siri приложение.

Screen Shot 2016-08-31 at 10.56.51 AM

Новото удобство разширява възможностите на интелигентния асистент и позволява на разработчиците на нефабрични приложения да изградят връзка със Siri, като, разбира се, към всяка една съществуваща в приложението функция ще бъде асоциирана съответната гласова команда.

Въпреки, че компанията от Купертино ограничава приложенията, които биха могли да бъдат свързани с интелигентния асистент, 10-тата актуализация на iOS ще дебютира с освободени за Siri интеграция категории, като Ride booking, Messaging, Photo Search, Payments, VoIP calling и Workouts.

Амбицията на Apple е постепенно да разшири позволените за Siri SDK връзката приложения, а според The Wall Street Journal, сред първите приложения, които ще разполагат с изградената връзка, ще срещнем добре познати заглавия, като LinkedIn, WhatsApp, WeChat, Slack, Square Cash, Monzo, Pinterest, Vogue Runway, Looklive, The Roll и Pikazo.

Припомняме ви, че 10-тата актуализация на iOS ще дебютира през средата на септември, заедно с iPhone 7, за който може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Източник: macrumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.