imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Siri може да прочете и изговори избран текст за вас


Вероятно вече разучавате iOS 10, а при положение, че все още не сте преминали на нея, може да разберете как да го направите, като посетите следната връзка. В настоящата статия ще ви запознаем с една функция на фабрично заложеното приложение Siri, която може да изпълните дори и при положение, че вашето устройство се задвижва от iOS 9.

Интелигентният асистент разполага с изключително лесната за повикване възможност да прочете буквално и изговори на глас визуализиран текст на екрана на вашето устройство. Удобството може да бъде изпълнено по един и същ начин, независимо дали сте отворили интернет страница, съобщение или друг вид съдържание.

siri-speak-screen-settings-imagazin-bg

Всеки път, когато повикате свежата функция, на екрана на вашето устройство ще се появят типичните за нея контролни бутони. Точно с тях може да забавите или забързате изговарянето на всяка една дума, да паузирате или просто да прескочите към следващ раздел.

За да се насладите на удобството, което може да ви предложи Speak Screen, преди всичко трябва да активирате функцията. За целта отключете вашето iPhone или iPad устройство, отворете системните настройки и след като преминете през General и Accessibility, докоснете връху Speech. Потърсете Speak Screen функцията и я включете по съвсем стандартен начин.

siri-speak-screen-imagazin-bg

При положение, че горното условие е изпълнено, вече може да затворите вашите системни настройки и да изпробвате любопитната функция. Отворете произволно съдържание, активирайте Siri по стандартен начин и просто кажете “Speak Screen”. Siri ще изговори страницата без проблем, дори част от съдържанието й да е написано на български език. Ще трябва обаче да се примирите със силния руски акцент на дигиталния асистент.

Това е всичко, което ви е необходимо, за да използвате Speak Screen функцията, а с обновеното приложение Siri в iOS 10 може да се запознаете, като натиснете тук. Повече за страхотната десета версия на iOS, може да разберете, като посетите следната връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.