imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Уеб сайт като скрийнсейвър на вашето OS X устройство


Любопитната възможност, макар и доста нестандартна, може да бъде приложена по един съвсем бърз и лесен начин. За да приложите съдържанието от желан уеб адрес, което автоматично да се визуализира като скрийнсейвър, е необходимо единствено да свалите едно съвсем леко за изпълнение и безплатно приложение.

Страхотното приложение може да свалите от тук, а то е съвместимо с всички версии на компютърната операционна система OS X, която използват повечето настолни и преносими компютри Apple.

Преди всичко, отворете връзката към приложението, а от там изберете за сваляне файл със заглавие WebViewScreenSaver-2.0.zip. Приложението, както вече споменахме, е изключително леко, размерът на файла е едва 50 KB, което допринася и за неговото мигновено сваляне. Разархивирайте съдържанието, а след това заредете единствения файл със заглавие WebViewScreenSaver.saver.

Screen Shot 2016-07-03 at 10.50.37

В отворения прозорец, както може да видите на горната снимка, трябва само да натиснете върху бутон Install и да изчакате няколко секунди, след което панелът с вашите системни настройки би трябвало да се отвори автоматично. Навигирайте до Desktop & Screen Saver, а тук,  в дясната колона, вероятно на някой от последните редове, ще откриете и новото приложение, което трябва да маркирате.

Screen Shot 2016-07-03 at 10.51.45

Веднъж след като сте избрали приложението, просто натиснете върху бутон “Screen Saver Options…”, който ще зареди много бързо лесноизпълнимите настройки, както може да видите в горната снимка. Добавете нов уеб сайт, като натиснете върху бутон “Add URL”, а след това променете зададените по подразбиране стойности, като кликнете с десен бутон върху тях и индивидуализирате съдържанието.

Това е всичко, вашето ново приложение е готово за работа. Хубаво е да знаете, че разполагате с възможност за добавяне на неограничен брой уеб сайтове, както и на съдържащите се в тях подстраници.

Страхотната функция може да бъде използвана за бърз преглед на съдържанието на ваши любими страници, като новинарски блогове и други подобни, а при положение, че инсталирате приложението в офиса, то ще ви предостави страхотната възможност да презентирате вашата корпоративна уеб страница, точно когато вашето OS X устройство няма други задачи.

Източник: osxdaily

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.