imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бързо сканиране на QR код през приложението Camera в iOS 11


Заедно с всички значими промени, iOS 11 се отличава и с един доста голям списък от нови възможности, до които всеки от вас може да стигнете през основната камера на своя iPhone или iPad. Вече не е нужно да инсталирате допълнително приложение, за да сканирате документ в PDF вариант, както и такова, чрез което може да видите какво се крие зад избран QR код.

Отново припомняме, че за да сканирате документ и да го запазите или пък изпратите под формата на PDF, преди всичко трябва да отворите Notes в iOS 11, а останалите стъпки са изключително лесни за изпълнение. Просто отправете поглед към долната част на екрана, докоснете върху малкия плюс, след това изберете Scan Documents, насочете основната камера на вашето устройство към желаното съдържание и направете снимка по един съвсем стандартен начин.

Остава само да редактирате видимата част от съдържанието, ако се налага и да запазите сканирания документ или пък да го изпратите на трето лице, а стъпките, които трябва да предприемете, за да сканирате QR код са още по-лесно за изпълнение. Просто отворете заложеното приложение Camera, след това насочете обектива на задната камера към желания за преглед код и сте почти готови.

Ако вече сте изпълнили предните стъпки, в горната част на екрана ще се появи надпис QR CODE DETECTED. Точно под това известие ще откриете и действието, което е заложено в съответната графика, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху него. iOS 11 ще ви пренасочи към приложението Safari и съответната страница, която ще ви разкаже малко повече подробности за това, какво се крие зад сканирания QR код или пък ще ви свърже към желана безжична мрежа.

Последната версия на операционната система се отличава с изцяло нов Control Center, появата на Drag & Drop, Dock панел при iPad и с още доста промени, с които може да се запознаете, след като посетите тази връзка.

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.