imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Скоро настолната APFS система ще може да работи и с Fusion дискове


Вероятно вече сте преминали към версия High Sierra на macOS или поне тази част от вас, която разполага с вградена SSD памет. Системата се отличава с доста стабилен и бърз начин на работа, зад което твърдение застава и основната промяна в нея – сравнително новата файлова система на Apple. APFS е оптимизирана за вашата вградена SSD памет, а при положение, че не разполагате с такава, няма от какво да се притеснявате.

Още с появата на първата тестова версия на macOS High Sierra компанията загатна, че Apple File System ще работи единствено с компютри, които разполагат с доста по-бързата SSD памет, което от една страна изглежда логично, но от друга, все още част от потребителите използват така наречените Fusion дискове. Те представляват комбинация от SSD с по-малък капацитет, на което е разположена операционната система и HDD, който отговаря за големите размери на съдържанието, с което разполагате.

За съжаление, новата файлова система във версия High Sierra на macOS не може да работи с какъвто и да е Fusion диск, но тази рестрикция няма да продължи още дълго. Вероятно с някоя от следващите актуализации на операционната система, която няма да се забави много, всеки потребител с Fusion диск ще може да се възползва от APFS и на своя настолен или преносим Mac, за което свидетелства и изпратеното писмо от Craig Federighi до Jonathan (един от потребителите на MacRumors):

Здравей Джонатан,

Планираме скоро да разрешим този въпрос…

Благодаря,

– Craig

Реално погледнато, все още нямаме никаква представа за точната дата, на която ще се появи, вероятно очакваната от доста потребители актуализация. Според практиката тя вече трябваше да бъде факт, а ние се надяваме, че разработчиците от компанията ще ни изненадат с подобна промяна в следващата 10.13.5 актуализация на macOS. Повече за последната High Sierra версия на настолна операционна система на Apple може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.