imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Скоро ще може да преминете към macOS 10.14.3


За разлика от повечето предишни версии на настолната операционна системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и очакваната съвсем скоро трета актуализация на Mojave, която към днешна дата може да се похвали със своята трета тестова версия.

На първ поглед разработката няма да ви запознае с никакви промени или нови възможности, но това не означава, че трябва да я подминавате с лека ръка. Всяка актуализация на Apple, колкото и малка да изглежда, поправя появили се грешки и подобрява защитата на вашия Mac, което означава само едно. Ако искате вашия настолен или преносим Apple компютър да функционира правилно, както и вашето съдържание да бъде в изключително защитена среда, трябва да инсталирате всяка налична актуализация на системата без да се замисляте, но нека да си припомним и основните Mojave промени:

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (премахнат със седмата бета и добавен с първата актуализация на системата).

Сред останалите новости в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като разширените възможности за работа със скрийншоти, видео запис на екрана или на част от него и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват Mojave.

Заложените LaunchServices в macOS Mojave могат да стартират характерните за мобилната операционна система flat-style пакети от приложения, което означава само едно. Вероятно съвсем скоро ще се запознаем и с първите универсални приложения за macOS и iOS, но има и още нещо. Заедно с първата актуализация на Mojave се появиха и над 70 нови емотикони, част от стандарт Unicode 11, докато основната задача на 10.14.2 е да премахне появили се грешки, както и да подобри защитата на вашия Mac. Повече за macOS Mojave може да разберте, след като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.