imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Скоро ще се запознаем с Harry Potter AR игра за iOS


Без никакво съмнение, най-популярната игра за миналата 2016 година си остава Pokemon GO, но не трябва да забравяме, че хитовото предложение е разработено не от създателите на оригиналната класическа версия, а от Niantic. Дори към юни месец на тази година, играта с елементи на добавена реалност може да се похвали с около 65 милиона активни потребители, което вероятно през 2018-та ще се промени и то не поради друга причина, а защото нейните създатели вече разработват своя следващ мащабен проект.

Каквото и да правим, от появата на Pokemon GO до днешна дата нещата се промениха доста, особено по отношение на техническите характеристики, с които разполагат мобилните устройства и не само. Заедно с iOS 11 се запознахме и с изцяло новата ARKit връзка, чрез която всеки разработчик може да кодира приложение с елементи на добавена реалност по съвсем достъпен начин, а ние сме в очакване да видим следващата разработка на компанията, която вече има доста сериозна практика в създаването на AR предложения.

Няма как да има по-достоверен източник за появата на The Harry Potter: Wizards Unite от интернет сайта на разработчиците на очакваната игра. Според информационния блог на Niantic, играта вече е в процес на разработка, като за целта компанията си сътрудничи с Warner Bros. Нямаме никаква представа точно кога ще се запознаем с официалната версия на Harry Potter с елементи на добавена реалност, но едно е ясно. Това ще стане през идната година, а ние се надяваме, че няма да се забави повече от първото тримесечие.

Не разполагаме с много подробности, но Niantic споделя, че с тази игра всеки потребител ще може да изживее това, което е написано в книгите по един уникален начин. Ще разполагаме с вариант да защитаваме своите бази, да събираме предмети и да изследваме всичко, което е около нас, като използваме основната камера на устройството и не само. Вероятно The Harry Potter: Wizards Unite ще ни позволи да се сражаваме с ответните играчи, а ние няма да пропуснем да ви информираме за всяка подробност, свързана с очакваното предложение.

Източник: Niantic

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.