imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Хитър начин да освободите част от вградената iPhone или iPad памет


Без никакво съмнение с течение на времето сте събрали доста iOS приложения и игри, но при всички положения част от тези разработки просто присъстват в паметта на вашето устройство. Ако измежду тях има предложения, от които нямате никаква нужда, най-добре ще бъде да ги премахнете изцяло, но ако разполагате с такива, които не използвате често, но искате да са ви подръка, активирайте Offload Apps. Повече за полезната възможност може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с една, бихме казали скрита iOS оптимизация.

За да видите с колко свободна памет разполага iOS устройството, което използвате, трябва да отворите системните настройки, след това да преминете през General и да докоснете върху iPhone или iPad Storage, но има и една малка особеност. Точно под всички категории или в долната част на екрана ще се запознаете и с размера на системата, който реално погледнато не е никак малък. Стандартно раздел System Storage не може да бъде модифициран или оптимизиран, но ако неговите размери са големи, винаги може да се опитате да ги редуцирате, като се възпозлвате от една скрита функция:

  • Свържете вашето iOS устройство с USB кабел към Mac или PC.
  • Стартирайте настолното приложение iTunes, без значение от неговата версия.
  • Отключете вашето iOS устройство и кликнете през iTunes върху бутон Trust, при положение, че никога до този момент не сте изграждали връзка между двете устройства.
  • Оставяте устройствата свързани за 5 минути, без да предприемате никакви странични действия или пък да стартирате синхронизация или актуализация.
  • Премахнете кабелната USB връзка.

Ако ви се струва, че не сте направили нищо, това не е така. Отворете системните настройки, след това General, раздел System Storage и проверете размерите на системата, които не винаги, но в повечето случаи ще бъдат редуцирани. Съществува вариант да достигнете и до десетина гигабайта освободена памет, което не трябва да ви изненадва. В System Storage се съхранява не само операционната система, но и всички временно кеширани и свързани с нея данни. При всяко свързане с iTunes, настолното приложение не само калкулира, но и премахва тази част от системното съдържание, която не е нужна на вашето iOS устройство, а за да се запознаете с промените, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.