imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Скриване на приложения и игри от App Store през iOS


Ако в рамките и на вашите iOS приложения или игри често се визуализират различни покани за извършване на покупка през разработката, трябва да знаете, че винаги може да ги забраните. За да разберете повече за полезната настройка, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да скриете което и да е инсталирано приложение или игра от мобилната версия на App Store в няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки.

Преди около година Apple започна да премахва всички качени приложения, които споделят локацията на съответен потребител с трети страни зад неговия гръб, като причината за това е съвсем ясна. Споделянето на местоположението ви без вашето знание или съгласие може да доведе до злоупотреба с тези данни. Съобразно точка 5.1.1 и 5.1.2 от App Store Review Guidelines, компанията започна да сваля от сървърите на мобилния магазин за приложения всяка разработка, която споделя вашата локация и то без никакво предупреждение, което вече се отнася и за тези варианти, които споделят вашите контакти.

През последните години App Store се превърна в един изключително надежден и сигурен източник на приложения и игри, но ако искате да скриете някоя разработка, примерно от вашите деца, това може да стане по доста лесен начин. Достатъчно е само да отворите App Store, след това раздел Updates и да преминете към вашия профил, като докоснете върху неговата стандартна икона, която е разположена в горния десен ъгъл на екрана. Остава само да отворите Purchased, да плъзнете с пръст върху разработката, която желаете да скриете отдясно наляво, да докоснете върху Hide и сте готови.

Вече може да изтриете скритата разработка от устройството и да бъдете сигурни, че вашето дете не разполага с вариант да я инсталира отново. Премахнатата игра или приложение ще изчезне от списъците на App Store, а за да се появи отново, отворете вашия профил, впишете се със съответната Apple ID парола, след това преминете към Hidden Purchases и инсталирайте приложението. За целта докоснете върху стандартната икона, разположена от дясната страна на неговото име, а за да разберете повече за промените, с които се отличава App Store в последната версия на мобилната операционна система, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.