imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Скриване на всички macOS приложения без използваното в момента


До всички страхотни възможности, с които се отличава настолната macOS операционна система се подреждат и изключително полезните клавишни и тракпад комбинации. Вероятно вече сте се запознали с голяма част от тях, а ние ще ви покажем една доста лесна за изпълнение команда, чрез която ще скриете отворените приложения от работния плот, но има и една малка особеност. Ще остане видима само тази разработка, която използвате в този момент или която просто сте сложили на преден план.

Ако искате да видите работния плот без да затваряте нито едно от приложенията, които използвате, докоснете върху вградения или външен тракпад с четири пръста и ги разтворете във всички посоки. Отворените приложения ще се скрият. За да подредите вариантите в малки прозорци, отново докоснете върху вашия тракпад, но с три пръста. След това ги плъзнете към неговата горна страна и сте готови и с тази съвсем лесна за изпълнение задача, но нека видим и как да скриете само тези приложения, които не използвате в този момент.

Достатъчно е само от основното меню да спуснете това, което носи името на приложението, което използвате и да кликнете върху Hide Others. Останалите представители, които не използвате в този момент ще се скрият мигновено, но има и по-лесен начин да стигнете до полезната възможност. Просто използвайте клавишната комбинация от Command, Option и H. Остава само да натиснете едновременно и еднократно върху клавишите и сте готови, но има и една малка особеност.

Трябва да знаете, че при изпълнение на полезната команда ще скриете всички отворени разработки без тази, която използвате в този момент. Приложенията няма да бъдат затворени. Винаги може да визуализирате избрана част от тях отново, след като кликнете върху името на разработката през стандартния Dock панел, който е разположен по подразбиране в долната част на екрана, а това означава само едно. Вашата работа или съдържание, което сте създали, преди да скриете приложението няма да бъде загубено.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.