imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Следващата версия на macOS и 32 битовите приложения


Ако все още не знаете, High Sierra е последната версия на настолната операционна система, която поддържа вече не толкова актуалните 32 битови приложения, като зад това твърдение застава и macOS 10.13.4. Предложението не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, освен с появата на едно очаквано известие. Заедно с официалната версия на актуализацията, системата започна да предупреждава и за ниската производителност на всяка инсталирана 32-битова разработка.

Вероятността да разполагате с някое остаряло приложение не е кой знае колко голяма, но все пак нищо не ви спира да проверите дали това е така. Кликнете върху логото на Apple, което стандартно се намира в лявата част на основното меню, след това върху About This Mac, преминете към раздел System Report и потърсете Applications. Ако разполагате с повече приложения, вероятно ще трябва да изчакате известно време докато се визуализират всички варианти, а срещу името на всеки от тях, може да разберете дали неговата версия е 32 или 64 битова.

Дори и част от вашите приложения все още да не се отличават с 64 битов вариант, това не трябва да ви притеснява. Все пак следващата версия на операционната система вероятно ще се появи в края на летните месеци. Според практиката, Apple ще предостави възможност на всеки разработчик да коригира своите приложения в съвместим вариант с новите изисквания. Aко това не се случи, има още една опция, която би могла да ви позволи да продължите да използвате 32 битовите приложения, които са неразделна част от вашето работно ежедневие.

Допускаме, че съществува вероятност да разполагате с някоя бизнес система или пък друго складово софтуерно 32 битово приложение за Mac, което няма да премине през необходимата актуализация, като, за да продължите да го използвате и със следващата версия на macOS, просто трябва да инсталирате някоя виртуална машина, като VMWare Fusion или Parallels Desktop и сте готови. В рамките на тези две разработки всеки от вас ще може да симулира версия 10.7 Mavericks, 10.8 Yosemite, 10.9 El Capitan, 10.10 Sierra или 10.11 High Sierra, а за да разберете повече за очакваната 10.13.5 актуализация на macOS, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.