siri-on-mac

Дали ще видим Siri в очакваната версия 10.12 на OS X?

#Новини
2016. 05. 19.

Добре познатата операционна система за Mac компютри вероятно ще бъде преименувана на macOS, с което ви запознахме преди около месец. Заедно с тази промяна, вероятно ще станем свидетели и на още една значителна новост –  наличието на Siri.

Слуховете относно появата на интелигентен асистент в очакваната версия 10.12 стават все повече, а днес, благодарение на достоверен източник на macrumors, разполагаме и със снимков материал. Любопитните изображения ще ви покажат наличието на малка, едноцветна икона с надпис “Siri” в дясната част на основното меню, както и появата на приложението в Dock лентата.

siridockicon1012

Иконата на интелигентния асистент в Dock лентата е със стандартна кръгла форма, подобна на всички останали фабрично вградени приложения, с разликата, че съдържанието в кръгчето е многоцветно, като наподобява характерната за Siri вълнообразна линия. Вероятно само с едно кликване върху иконата, цветната линия ще се появи и на екрана на вашето устройство, за да ви сигнализира, че Siri е в готовност да чуе вашата команда, подобно на iOS версията на асистента, когато задържите бутон Home.

sirimenubaricon1012

В допълнение към двата бутона за бързо активиране на асистента, ще бъде предвидена възможност и за безконтактно повикване, като произнесете “Hey Siri”, точно, както при мобилната версия. Тази функция ще бъде изключена по подразбиране, но винаги ще можете да я активирате през меню “Preferences”.

Интеграцията на асистента в Mac все още е в процес на разработване, но със сигурност ще може да изпълни всички заявки и задачи, както при iOS версията. Припомняме ви, че Siri може да стартира приложения, да търси в мрежата, да създава и изпраща съобщения, както и да чете имейли, да създава събития в календара и други страхотни удобства.

Въпреки надеждната информация, все още има много работа по разработването на приложението, поради което е възможно компанията от Купертино, в съвсем традиционен стил, да остави Siri за по-късна версия на операционната система, докато проектът не бъде завършен в съответствие със стандартите на Apple.

Очакваме с нетърпение Световната конференция на разработчиците WWDC 2016, която ще се проведе между 13 и 17 юни и на която се очаква Apple да представи новите версии на OS X 10.12 и мобилната операционна система iOS 10.

Източник: macrumors

Добави коментар