imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Продажбите на смартфон с ръст в световен мащаб


Според последната прогноза на Gartner от преди не повече от месец, през 2018 година смартфон индустрията ще премине през глобален ръст в своите продажби, но явно положителната статистика няма да се забави чак толкова дълго. Продажбите на смартфон устройства в световен мащаб през третото тримесечие на тази година отбелязват ръст с около три процента спрямо отново този период, но година по-рано, зад което твърдение застава и преброяването на Gartner.

В рамките на третото тримесечие на 2017-та са продадени 383 милиона смартфон единици в световен мащаб, като отново през този период от време, продажбите на всеки един от петте най-големи производители на устройства от категорията преминават и през индивидуален ръст.

Първото място по продажби от категорията е отредено за Samsung с общ брой устройства от 85.6 милиона единици, като плътно след корейския гигант се подрежда и Apple. Продажбите на iPhone през тримесечието се равняват на 45.4 милиона устройства или покачване с 0.3% спрямо този период през 2016 година, но все пак не трябва да забравяме, че появата на iPhone X през четвъртото тримесечие измени настоящата статистика и то значително.

Покачването на продажбите на iPhone според Gartner се дължи до голяма степен на разширения пазар на компанията в рамките на Китай и Индия, докато на следващите няколко позиции в малката надпревара срещаме и производителите, като HUAWEI с продажби от 36.5 милиона устройства и ръст от 0.8%, oppo с продажби от 29.4 милиона и ръст от 1.1% и на пето място Xiaomi с продажби от 26.9 милиона и с един доста завиден ръст от 3% спрямо отново този период, но година по-рано.

Повече за смартфона на Apple от най-висок клас, който със сигурност ще окаже отражение върху пазарния дял на компанията в тази категория на годишна база може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.