imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Страхотна колекция от снимки и Apple Park през юни


Вече изминаха няколко седмици от последната обиколка над Apple Park, но въпреки това няма да видим някаква съществена разлика от предната ни разходка, с едно изключение. Процесът по озеленяване на всички прилежащи площи тече с пълна сила. За съжаление, нямаме достъп до останалата част от довършителните работи, които оказват влияние върху интериора на всички вече построени сгради, но това не трябва да ни разочарова.

Припомняме ви, че тежката строителна техника напусна рамките на обекта още преди няколко месеца. Apple Park се отличава с един почти завършен вид, но само привидно. Довършителните работи и процесът по преместване на служителите на компанията ще отнеме още няколко месеца, а според не малка част от източниците, сериозната задача може да продължи и до края на настоящата година.

2-apple-park-green

Съобразно мащабите на проекта, вероятно не е кой знае колко лесно да се направи точна прогноза за официалното откриване, но това не ни пречи да разгледаме развитието на страхотния проект към днешна дата, който все повече започва да прилича на парк.

6-apple-park-green

Между застроената площ Apple планира засаждането на 9 000 дървета – както широколистни, така и иглолистни или разновидност от около 300 варианта. Зелената площ ще заеме около 80 % от терена, който се равнява на впечатляващите 71 хектара, докато за озеленяването компанията е отделила никак не малката сума от 17.5 милиона долара.

4-apple-park-green

Растенията са подбрани доста внимателно и съобразно метеорологичните условия на Купертино, докато по-големите представители от тях видно от приложените снимки се транспортират със сериозна техника, което важи и за тяхното засаждане.

10-apple-park-green

Освен основната пръстеновидна сграда, комплексът ще може да предложи на своите посетители и служители официален магазин на Apple, заведения за хранене, кафе, езеро, две огромни и закрити паркинг структури, спортни съоръжения, алеи за тичане или колоездене и не на последно място – Steve Jobs Theater.

3-apple-park-green

За да разберете повече за Apple Park просто посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.