imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Интересни снимки на няколко компонента от iPhone 8


Заедно с всички предположения относно техническите характеристики на iPhone 8, в мрежата се появиха и снимки на част от компонентите, с които ще разполага очакваното осмо поколение. На пръв поглед интересните предложения подкрепят всички прогнозирани промени в устройството. Не бихме могли обаче напълно да се доверим на достоверността на днешните изображения, защото все пак те произхождат от китайската социална мрежа Weibo.

Според повечето предположения, iPhone 8 ще разполага с разпънат 5.8 инчов OLED екран, вграден Touch ID и иновативен лазарен сензор, който ще може да разпознае вашето лице. Вероятно неговата биометричната технология ще подкрепи изцяло новата ARKit връзка, за която може да разберете повече, като натиснете тук, но нека видим и промените от задната страна на устройството. В горната лява част на стъкления корпус е разположена вертикално ориентирана двойна камера, а под него се крие и изцяло новата технология за безжично зареждане на вградената батерия.

Екран

Първото споделено изображение във Weibo разкрива по какъв начин ще изглежда стъкленото покритие, което ще намери своето място върху 5.8 инчовия OLED панел на iPhone 8. По всичко изглежда, че в сензорите и слушалката в горната част на екрана ще са обособени в прогнозирания малък остров, което ни навежда само на една мисъл – в горната лява и дясна част на екрана ще са разположени всички индикации за активни връзки и заряд на вградената батерия. Отворите в малкия остров подкрепят наличието на вече споменатия 3D лазарен сензор.

Процесор

Следващото изображения не може да ни разкрие нищо повече от това, че в очакваното осмо поколение iPhone ще намери своето място и по-мощният процесорен чип A11, зад което твърдение застават и голяма част от всички източници на непотвърдена информация. Според споделената снимка във Weibo, чиповете ще бъдат произведени по изцяло нова 10-нанометрова FinFET технология, а ние ви припомняме, че този компонент ще допринесе за изключително високата производителност, с която ще се отличава iPhone 8.

Зареждане

Последната снимка свидетелства за появата на прогнозирания от Ming-Chi Kuo модул за безжично зареждане на вградената батерия. За съжаление, споделеното изображение не може да ни подскаже с каква технология ще се отличава разработката, но това не е толкова важно. Явно и този доклад на KGI ще намери своето отражение в очакваното осмо поколение, а ние ви припомняме, че според повечето източници, поставката за зареждане на вградената батерия няма да бъде неразделна част от iPhone 8. Вероятно всеки потребител ще трябва да закупи този аксесоар допълнително.

През септември Apple ще представи своя смартфон от най-висок клас, но не трябва да забравяте, че заедно с него ще дебютира и iOS 11 – операционната система, която може доста бързо да се превърне в най-голямата платформа за приложения с елементи на добавена реалност. Повече за iPhone 8 може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.