imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ограничете всички нежелани Calendar събития през iCloud


Само преди няколко седмици ви предупредихме за един нов вид спам, който може да стигне до вас под формата на нежелана Calendar или Photo Sharing покана. Поредните рекламни известия за събитие или изображение биха атакували вашето Mac или iOS устройство, единствено при положение, че сте активирали съответните iCloud услуги.

Преди да преминете към настоящата статия, трябва да проверите дали използвате удобната iCloud синхронизация на вашите Calendar събития и услугата Photo Sharing. При положение, че горните услуги не представляват интерес за вас, просто трябва да изключите тяхната iCloud синхронизация.

01_icloud_spam_solution

Отключете вашето устройство, отворете системните настройки и докоснете върху iCloud. Всяка нежелана покана за предстоящо събитие, може да бъде игнорирана, като докоснете върху Calendar. При положение, че удобната Photo Sharing услуга не се препокрива с вашите нужди, просто докоснете върху Photos, потърсете функцията и я изключете по стандартен начин.

02_icloud_spam_solution

Това е всичко, но ние искаме да обърнем внимание и на тези от вас, които използват горните услуги и не биха искали да се разделят с тях по никакъв начин. Просто създайте нов календар, който да използвате като буферна зона. Повече за тази възможност, може да разберете, като посетите следната връзка, а в днешната ни статия ще ви запознаем с още една възможност, която може да представлява интерес за вас.

03_icloud_spam_solution

Стартирайте настолен интернет браузър и заредете iCloud.com по стандартен начин. След като се впишете с вашето Apple ID, отворете Calendar, кликнете върху малкото зъбно колело, разположено в долната лява част на екрана и изберете Preferences. Насочете вашето внимание към раздел Advanced и Invitations, където просто трябва да изберете всяка една покана да пристига на вашата електронна поща.

04_icloud_spam_solution

Това е всичко. Вероятно вече се досещате, че вашата поща разполага с доста по-лесна и бърза възможност да добави в папка спам или изтрие всяка нежелана покана. Едно частично решение, което за съжаление няма как да бъде приложено върху Photo Sharing, където макар и не толкова често срещано, неудобството не може да бъде изолирано.

Вероятно съвсем скоро ще се запознаем и с някое генерално решение, което ще изолира кардинално всички нежелани покани. Apple работи усилено в тази насока, като в официално изявление се извинява на всички свой потребители за причиненото неудобство.

Източник: macrumors

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.