imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на спецификациите на екрана на iPhone X


Безпрецедентните инженерни решения, които видяхме във вътрешната част на iPhone X преди няколко часа са в състояние да впечатлят всеки, което е съвсем разбираемо. В един значително по-малък корпус от този на поколение 8 Plus са разположени всички компоненти, с които разполага по-голямото устройство, заедно с иновативната биометрична технология и дори вградена батерия с по-голям капацитет, но нека разгледаме и параметрите на 5.8 инчовия OLED екран.

Една от най-сериозните или поне видими промени в смартфона на Apple от най-висок клас е липсата на класическия Home бутон. Екранът се простира до всеки край на устройството, включително и долния, което не е единствената новост, с която се отличава. Висококачествената OLED матрица може да се похвали с най-реалните цветове, които сме виждали до този момент при който и да било смартфон, а ние ще разгледаме неговите технически спецификации, разделени в няколко основни категории.

Яркост

Според ръководството на Tom, десетото поколение се отличава с яркост от 574 нита при 438 за Google Pixel 2 XL и 408 за Samsung Galaxy Note 8, което ни навежда на една съвсем ясна равносметка. iPhone X превъзхожда средната стойност от 433 нита в тази категория със 141 нита повече.

Насищане

Реално погледнато, процентът на насищане на цветовете при Galaxy Note 8 е най-висок от трите варианта, но това не означава, че заема първото място в категорията. То отново е отредено за iPhone X със 123% насищане, което определено помага на всяко стартирано видео да изглежда доста по-добре спрямо останалите варианти, докато второто място според класацията на Tom е отредено за Google Pixel 2 XL със 130%.

Баланс на бял цвят

Както предната спецификация, така и стойността на тази по-скоро може да се определи като въпрос на потребителско предпочитание. iPhone X заема второ място в класацията на Tom, благодарение на страхотната True Tone технология. Пред него се подрежда Galaxy Note 8 с малко по-топъл тон, докато този при Google Pixel 2 XL е малко по-студен.

Ъгъл на гледане

За разлика от стандартните IPS панели, при OLED технологията промяната на яркостта и тоналността, когато погледнете екрана под ъгъл е доста по-съществена, но не и при iPhone X, където изкривяването е незабележимо, стига да не се вглеждате чак толкова детайлно. Показателите на останалите две устройства подреждат разработките на Google и Samsung на второ и трето място.

Според интересните спецификации, бихме отличили разпънатия 5.8 инчов OLED екран, с който може да се похвали iPhone X, като едно доста качествено предложение, което ще ви очарова всеки пък, когато погледнете към устройството. Повече за иновативното десето поколение може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: tom’s guide

iPad Pro 99 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.