imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Списък със задачи за изпълнение през Notes за iOS


Ако все още не знаете как да запишете бележка в приложението Notes през през iPad, това може да стане по един изключително лесен начин. Просто трябва да докоснете върху екрана на устройството в заключен режим с Apple Pencil и сте готови, а ние ще ви запознаем с още една доста полезна възможност, с която може да се похвали заложеното приложение в последната версия на мобилната операционна система.

Припомняме ви, че вече не е задължително да разполагате с iPad Pro, за да се възползвате от възможностите на Apple Pencil. Това може да стане с 9.7 инчовия iPad, с новото iPad Air и петото iPad mini поколение, но нека видим и как да създаде списък, примерно със задачи за изпълнение или пък покупки през Notes.

Реално погледнато, нищо не ви спира да инсталирате приложението Bring, но има и една малка особеност. Разработката ще ви помогне да организирате единствено вашите списъци за пазаруване на хранителни продукти, а ние бихме заложили на Notes. Просто отворете последната версия на заложеното приложение, създайте нова бележка и отправете поглед към долната част на екрана. Докоснете върху иконата с кръг и малка отметка в него и напишете името на покупката или задачата за изпълнение.

За всеки следващ елемент, докоснете върху нов ред и повторете стъпките. Пред всяка задача ще се визуализира празен кръг, а за да я маркирате като изпълнена, докоснете върху него. Ако искате да споделите създаден списък с приятел или член от семейството, докоснете върху иконата, наподобяваща профилна в горната дясна част на екрана и изпратете поканата като iMessage или през някоя от социалните мрежи, които използвате, но има и една особеност. Ответната страна трябва да разполага поне с iOS 11.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.