imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Споделяне на пароли чрез AirDrop през новата версия на iOS


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира в началото на седмицата с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. В рамките на първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като половината от това време беше отделено за промените, с които може да се похвали мобилната операционна система. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с полезната възможност за споделяне на пароли чрез AirDrop.

Ако искате да видите всички запаметени пароли във вашето iOS устройство, просто трябва да отворите Settings, след това да преминете през Accounts & Passwordds, да докоснете върху App & Website Passwords и сте готови. За да разгледате запаметените пароли ще се наложи да потвърдите вашата самоличност с Touch ID или Face ID, а ние имаме една добра новина. Съвсем скоро, всеки от вас ще може да сподели някоя от своите запаметени пароли през AirDrop, без да се налага да изписва ключовата дума в текстови вариант.

Благодарение на новата функция, ответната страна няма да види вашата комбинация и ще може да я използва единствено за вход в съответната, примерно интернет платформа, но има и още нещо. По този начин не поемате абсолютно никакъв риск вашата парола да бъде открадната от трета страна, какъвто съществува, ако решите да я изпратите през електронната поща или пък през някоя от социалните мрежи, които използвате, а ние ще ви покажем как да се възползвате от малката, но и доста полезна възможност.

Преди всичко ще се наложи да изчакате до появата на официалната версия на iOS 12, което вероятно ще се случи през септември, заедно с някое от очакваните iPhone поколения, докато стъпките, които трябва да предприемете за да споделите парола през AirDrop са съвсем лесни за изпълнение. Отворете вашите запаметени пароли – отново през App & Website Passwords, след това докоснете върху някой запис и отправете поглед към полето със съдържание Password. Задръжте пръст върху него, след това докоснете върху AirDrop, изберете получател и сте готови.

Повече за промените, с които се отличава все още очакваната нова версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.