imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Споделяне на пароли чрез AirDrop през новата версия на iOS


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира в началото на седмицата с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. В рамките на първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като половината от това време беше отделено за промените, с които може да се похвали мобилната операционна система. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с полезната възможност за споделяне на пароли чрез AirDrop.

Ако искате да видите всички запаметени пароли във вашето iOS устройство, просто трябва да отворите Settings, след това да преминете през Accounts & Passwordds, да докоснете върху App & Website Passwords и сте готови. За да разгледате запаметените пароли ще се наложи да потвърдите вашата самоличност с Touch ID или Face ID, а ние имаме една добра новина. Съвсем скоро, всеки от вас ще може да сподели някоя от своите запаметени пароли през AirDrop, без да се налага да изписва ключовата дума в текстови вариант.

Благодарение на новата функция, ответната страна няма да види вашата комбинация и ще може да я използва единствено за вход в съответната, примерно интернет платформа, но има и още нещо. По този начин не поемате абсолютно никакъв риск вашата парола да бъде открадната от трета страна, какъвто съществува, ако решите да я изпратите през електронната поща или пък през някоя от социалните мрежи, които използвате, а ние ще ви покажем как да се възползвате от малката, но и доста полезна възможност.

Преди всичко ще се наложи да изчакате до появата на официалната версия на iOS 12, което вероятно ще се случи през септември, заедно с някое от очакваните iPhone поколения, докато стъпките, които трябва да предприемете за да споделите парола през AirDrop са съвсем лесни за изпълнение. Отворете вашите запаметени пароли – отново през App & Website Passwords, след това докоснете върху някой запис и отправете поглед към полето със съдържание Password. Задръжте пръст върху него, след това докоснете върху AirDrop, изберете получател и сте готови.

Повече за промените, с които се отличава все още очакваната нова версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.