imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Споделяне на снимки чрез iCloud временна връзка през iOS 12


В началото на юни, WWDC 2018 ни запозна с първата тестова версия на iOS 12, но това вече не е толкова актуална новина. Към днешна дата системата може да се похвали със своята трета бета, а вие може да изпробвате втората дори без да разполагате с Apple ID акаунт със статус на разработчик. Повече за последната тестова версия на предложението може да разберете, като посетите тази връзка, но ние ще ви покажем как да споделите снимка с временна връзка през iOS 12.

Трябва да знаете, че втората публична бета версия на iOS 12 е малко по-различна от тази, предназначена за разработчиците. Тя се отличава с по-стабилен начин на работа и допуска по-малко грешки, но и трябва да се замислите преди да я инсталирате, както съветва Apple. Вероятно не малка част от приложенията, които използвате не разполагат със съвместим вариант с iOS 12 и не само. Говорим за втората бета за публично тестване, а това означава само едно. Въпреки всичко, тя не работи безпроблемно, но нека разгледаме и част от промените в заложеното приложение Photos.

Ако искате да споделите направена снимка през iPhone или пък колекция от такива, просто трябва да създадете iCloud Photo Library и сте готови, но има и една малка особеност. Ответната страна също трябва да разполага с iOS устройство или с Mac, но не и след появата на новите версии на мобилната и настолна система на Apple. Всеки от вас ще може да сподели снимкa със свой приятел, без значение от устройството, което той използва или неговата операционна система. Преди всичко трябва да активирате iCloud Photos през вашите iCloud настройки, а ето какво трябва да сторите после:

  • Отворете заложеното приложение Photos.
  • Изберете изображение или колекция от такива.
  • Докоснете върху стандартния бутон за споделяне.
  • Докоснете върху полезната Copy Link възможност.
  • Изчакайте няколко секунди, докато връзката бъде генерирана.
  • Споделете линка с когото пожелаете по стандартен начин.

Ако вече сте изпълнили горните стъпки, трябва да знаете, че създадената връзка ще бъде активна в следващите 30 дни, но има и една малка особеност. Всеки от вас ще може да изтрие достъпа до съответния линк, а според нас ще се появи и вариант да създадете по-кратък период за споделяне, през настройките на заложеното приложение Photos. Повече за iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние нямаме търпение да се появи официалната версия на очакваната мобилна операционна система, за да изпробваме интересната възможност, както и всички останали промени в реално време.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.