imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да индивидуализирате Spotlight Search през macOS


Преди броени седмици, Apple представи новата версия на компютърната си операционна система – macOS Sierra. Заедно с всички страхотни новости, тя е в състояние да ви запознае и с голям набор от малки, но за сметка на това много удобни възможности.

Припомняме ви, че страхотната macOS Sierra може да ви предложи обновен вариант на добре познатите приложения Safari и Photos, а измежду всички любопитни новости, ще се срещнете и с удобния, настолен вариант на интелигентния асистент Siri.

Повече за обновената операционна система може да разберете, като посетите следната връзка, а в днешната статия ще ви запознаем с една на пръв поглед незначителна функция, която за сметка на това може да бъде ви бъде доста полезна, особено когато екрана на вашия Mac е претрупан с отворени приложения.

move-spotlight-on-screen-mac-os-x-610x381

Вероятно вече знаете, че вградената във вашето macOS устройство функция за търсене, наречена Spotlight Search може да ви предложи изключително голям набор от възможности, а за да я повикате, просто трябва да кликнете върху стандартната икона с лупа, разположена в горния десен ъгъл на екрана.

Благодарение на Spotlight Search, разполагате с удобни възможности, като превалутиране на желана сума, за което може да разберете повече, като натиснете тук, проверка на прогнозата за времето или просто да потърсите избрана дума или текст в цялото съдържание, с което разполага вашето macOS устройство.

Удобната търсачка ще върне резултатите, като доста често, заредената информация може да скрие отворено от вас приложение, което искате да използвате, заедно с машината за търсене.

Това не трябва да ви притеснява, тъй като съществува скрита функция, за която вероятно все още не сте се досетили. Просто кликнете и задръжте маркера върху полето за търсене, а след това по съвсем стандартен начин преместете отворения прозорец в тази част на екрана, в която няма да закрива необходимото ви приложение.

Screen Shot 2016-10-19 at 15.35.55Функцията е изключително лесна и е определено едно от множеството скрити удобства, с които разполага операционната система на Apple. За да централизирате отново вашето поле за търсене, просто кликнете върху стандартната икона в горната дясна част на екрана и задръжте.

Удобната възможност, може да бъде изпълнена и при положение, че разполагате с версия El Capitan на компютърната операционна система OS X.

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.