imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да индивидуализирате Spotlight Search през macOS


Преди броени седмици, Apple представи новата версия на компютърната си операционна система – macOS Sierra. Заедно с всички страхотни новости, тя е в състояние да ви запознае и с голям набор от малки, но за сметка на това много удобни възможности.

Припомняме ви, че страхотната macOS Sierra може да ви предложи обновен вариант на добре познатите приложения Safari и Photos, а измежду всички любопитни новости, ще се срещнете и с удобния, настолен вариант на интелигентния асистент Siri.

Повече за обновената операционна система може да разберете, като посетите следната връзка, а в днешната статия ще ви запознаем с една на пръв поглед незначителна функция, която за сметка на това може да бъде ви бъде доста полезна, особено когато екрана на вашия Mac е претрупан с отворени приложения.

move-spotlight-on-screen-mac-os-x-610x381

Вероятно вече знаете, че вградената във вашето macOS устройство функция за търсене, наречена Spotlight Search може да ви предложи изключително голям набор от възможности, а за да я повикате, просто трябва да кликнете върху стандартната икона с лупа, разположена в горния десен ъгъл на екрана.

Благодарение на Spotlight Search, разполагате с удобни възможности, като превалутиране на желана сума, за което може да разберете повече, като натиснете тук, проверка на прогнозата за времето или просто да потърсите избрана дума или текст в цялото съдържание, с което разполага вашето macOS устройство.

Удобната търсачка ще върне резултатите, като доста често, заредената информация може да скрие отворено от вас приложение, което искате да използвате, заедно с машината за търсене.

Това не трябва да ви притеснява, тъй като съществува скрита функция, за която вероятно все още не сте се досетили. Просто кликнете и задръжте маркера върху полето за търсене, а след това по съвсем стандартен начин преместете отворения прозорец в тази част на екрана, в която няма да закрива необходимото ви приложение.

Screen Shot 2016-10-19 at 15.35.55Функцията е изключително лесна и е определено едно от множеството скрити удобства, с които разполага операционната система на Apple. За да централизирате отново вашето поле за търсене, просто кликнете върху стандартната икона в горната дясна част на екрана и задръжте.

Удобната възможност, може да бъде изпълнена и при положение, че разполагате с версия El Capitan на компютърната операционна система OS X.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.