imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Сравнение между Lightning и стандартни 3.5 мм EarPods


Страхотният iPhone 7 дебютира съвсем скоро, а вече разполагаме с достатъчно впечатления и технически характеристики, за да сравним по съвсем обективен начин старите аудио слушалки с новото поколение, което вероятно вече знаете, разполага с Lightning конектор.

На първо място ще обърнем внимание на качеството на звука, което предлага новото поколение Lightning EarPods. Разбира се, в никакъв случай не бихме казали, че въпросните Lightning слушалки не могат да се похвалят с доста приличен звук, но същевременно с това той е почти неразличим от този, който предлагат стандартните EarPods слушалки, които разполагат с 3.5 мм аудио жак.

lightning-earpods-box

В дизайнa и цвета на корпуса на новото поколение EarPods слушалки не бихме могли да открием никаква видима разлика с тези, които характеризират традиционното поколение, но, разбира се, няма да пропуснем да обърнем внимание и на две съществени разлики.

Веднага обръщаме внимание на абсолютно видимата разлика в конекторите между двете поколения. Ето, че традиционният 3.5 мм аудио жак е заменен със стандартен Lightning конектор, което определено ви ангажира да използвате новите EarPods слушалки единствено с Apple устройства, като iPhone, iPad или новото поколение iPod Touch.

lightning-earpods-vs-3-5mm-earpods-iphone-71

Втората разлика, върху която бихме акцентирали, е скрита в Lightning конектора, който може да се похвали с вграден DAC чип. Благодарение на промяната, новите EarPods разполагат с възможност да преобразуват дигитален аудио сигнал в аналогов и то по абсолютно самостоятелен начин.

По всичко изглежда, че новото поколение слушалки е почти неразличимо от традиционните EarPods, но, разбира се, откриваме тяхното приложение в новото 7-мо поколение iPhone, което вероятно вече знаете, че не разполага със стандартен 3.5 мм аудио изход.

lightning-to-3-5mm-headphone-jack-adapter

Страхотните модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus разполагат единствено с Lightning порт, а тази промяна съвсем не е случайна, още повече, като вземем предвид, че тя допринася за изключително високата степен на водоустойчивост на устройството, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Припомняме ви, че в кутията на всеки един iPhone 7 или iPhone 7 Plus ще откриете малък преходник, благодарение на който разполагате с удобната възможност да свържете и стандартни 3.5 мм аудио слушалки към устройството, а повече за страхотното поколение може да научите, като посетите следната връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.