imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Сравнение между новия iPad, iPad пето поколение и iPad Pro


По време на организираното от Apple Let’s Take a Field Trip събитие така и не се запознахме с кой знае колко хардуерни разработки, дори напротив. Реално погледнато, компанията представи единствено своето шесто 9.7 инчово поколение iPad, докато от софтуерна страна нещата са различни. Заедно с четвъртата актуализация на iOS 11 ще се появят и иновативните Classroom и Schoolwork приложения, а ние ще ви запознаем с едно интересно сравнение на техническите характеристики на новия таблет на компанията, спрямо тези на неговия предшественик и на 10.5 инчовия iPad Pro.

На първо място определено поставяме основната промяна в таблета, която придава доста по-професионален характер на разработката. Шестото поколение iPad може да работи в комбинация с Apple Pencil, докато останалите промени в предложението се изразяват в неговия по-мощен А10 Fusion процесор, спрямо вградения A9 в предшественото устройство. Размерите, теглото, диагонала и характеристиките на екрана остават без никаква промяна, което се отнася за оперативната памет, предната и задна камера, но ако направим едно сравнение на тези характеристики с 10.5 инчовото предложение, разликите ще са малко по-големи, което е съвсем разбираемо.

След като преминем през по-големия диагонал на екрана, с който се отличава iPad Pro, не трябва да пропускаме и значително по-мощния A10X Fusion процесор, което не е единствената разлика между него и шестото поколение. Предложението се отличава с 4 GB оперативна памет, спрямо 2 GB в новия iPad и не само. Основната камера е 12 мегапиксела, спрямо 8 мегапикселовата, предната е 7 мегапиксела, спрямо 1.2 мегапикселовата, вградените говорители са четири, вместо два, теглото е равно на петото поколение iPad, въпреки по-големите размери на разработката, но от друга страна, новият iPad носи със себе си и едно доста голямо предимство – неговата цена.

Все още нямаме представа точно каква ще бъде цената на шестото поколение iPad при нас, но се очаква тя да бъде по-ниска от тази на актуалното пето поколение. Шестото поколение ще бъде налично в сребърен, астро-сив и златен цвят, както и във варианти с капацитет от 32 GB и 128 GB (Wi Fi и Wi Fi + Cellular), а ние няма да пропуснем да ви информираме за появата му на нашия пазар.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.