imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Сравнение между новите Memoji в iOS 12 и AR Emoji на Samsung


Възможностите дори и в първата тестова версия на iOS 12 са в състояние да впечатлят всеки потребител, но измежду тях съществуват и доста промени, които оказват отражение единствено върху смартфона на Apple от най-висок клас, което е съвсем разбираемо. Все пак iPhone X се отличава не само с разпънат във всеки край OLED екран и липсващ Home бутон, но и с TrueDepth предна камера, благодарение на която смартфонът може да разпознае лицето на своя потребител по изключително бърз и точен начин.

Всичко става чрез иновативната биометрична система Face ID. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита изградената структура и я изпраща към мощния A11 Bionic процесор, но тези данни не се използват единствено за отключването на iPhone X. Технологията намира място в редица приложения и игри с елементи на добавена реалност, както и в Memoji или във втората версия на Animoji, с която може да се похвали iOS 12.

За да се възползвате от Animoji, трябва да изберете предложение измежду всички налични, като еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Този вариант, който сте избрали ще следва и възпроизвежда всяко движение на лицето ви, мимика или жест в реално време, докато при Memoji нещата са различни. Всеки от вас може да създаде собствен емотикон, като започне с форма на лице, прическа и премине през цвят на очи, вежди, нос, устни, уши, лунички и брада, а ние ще ви запознаем с едно интересно видео на MacRurmos, което разкрива разликите между Memoji и анимираните емотикони при Samsung Galaxy S9.

Видно от приложените кадри, функцията в последното поколение смартфони на Samsung прилича доста на Memoji, но с няколко сериозни разлики. AR emoji не разполага с толкова много варианти за персонализиране на вашето лице и не може да пресъздаде с такава точност движенията ви, което е съвсем разбираемо. Все пак Galaxy S9 използва стандартната предна камера, за да улови движенията на лицето, докато iPhone X изгражда негов изключително точен триизмерен модел. Функцията на Samsung се припокрива изцяло с тази за създаване не AR emoji примерно в приложението на Snapchat, което ни подсеща за още една особеност.

Ако използвате Snapchat през iPhone X, заложените анимирани емотикони в приложението отново ще се възползват от вградената TrueDepth камера. Всяко движение на вашето лице ще бъде пресъздадено доста реалистично, а за да разберете повече за иновативната биометрична система на Apple, посетете тази връзка.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.