imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Сравнение между новите Memoji в iOS 12 и AR Emoji на Samsung


Възможностите дори и в първата тестова версия на iOS 12 са в състояние да впечатлят всеки потребител, но измежду тях съществуват и доста промени, които оказват отражение единствено върху смартфона на Apple от най-висок клас, което е съвсем разбираемо. Все пак iPhone X се отличава не само с разпънат във всеки край OLED екран и липсващ Home бутон, но и с TrueDepth предна камера, благодарение на която смартфонът може да разпознае лицето на своя потребител по изключително бърз и точен начин.

Всичко става чрез иновативната биометрична система Face ID. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита изградената структура и я изпраща към мощния A11 Bionic процесор, но тези данни не се използват единствено за отключването на iPhone X. Технологията намира място в редица приложения и игри с елементи на добавена реалност, както и в Memoji или във втората версия на Animoji, с която може да се похвали iOS 12.

За да се възползвате от Animoji, трябва да изберете предложение измежду всички налични, като еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Този вариант, който сте избрали ще следва и възпроизвежда всяко движение на лицето ви, мимика или жест в реално време, докато при Memoji нещата са различни. Всеки от вас може да създаде собствен емотикон, като започне с форма на лице, прическа и премине през цвят на очи, вежди, нос, устни, уши, лунички и брада, а ние ще ви запознаем с едно интересно видео на MacRurmos, което разкрива разликите между Memoji и анимираните емотикони при Samsung Galaxy S9.

Видно от приложените кадри, функцията в последното поколение смартфони на Samsung прилича доста на Memoji, но с няколко сериозни разлики. AR emoji не разполага с толкова много варианти за персонализиране на вашето лице и не може да пресъздаде с такава точност движенията ви, което е съвсем разбираемо. Все пак Galaxy S9 използва стандартната предна камера, за да улови движенията на лицето, докато iPhone X изгражда негов изключително точен триизмерен модел. Функцията на Samsung се припокрива изцяло с тази за създаване не AR emoji примерно в приложението на Snapchat, което ни подсеща за още една особеност.

Ако използвате Snapchat през iPhone X, заложените анимирани емотикони в приложението отново ще се възползват от вградената TrueDepth камера. Всяко движение на вашето лице ще бъде пресъздадено доста реалистично, а за да разберете повече за иновативната биометрична система на Apple, посетете тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.