cover_sw

Star Wars треската вече започна

#Новини
2015. 07. 10.

С наближаването на премиерата на новия филм от поредицата “Междузвездни войни”, Star Wars треската в iOS вече започна. Игрите и приложенията в App Store за феновете на Люк Скайуокър и компания започнаха да никнат като гъби.

Новият филм или Епизод VII “Междузвездни войни: Силата се пробужда” ще се завърти по кината от 18 декември.

През това време обаче можете да загреете за мащабната продукция с малко джедайски емоции на вашия iPhone. Изборът от приложения е огромен. Като напишем “Star Wars” в полето за търсене на App Store излизат цели 826 резултата! Тук обаче няма как да се спрем на всички тях. Затова ще ви разкажем само за няколко от app-овете.

Disney, компанията, която стои зад “Междузвездни войни: Силата се пробужда” вече има цяла поредица от приложения в App Store, свързани със сагата. Повечето от тях са безплатни, а жанровете варират от мултиплеър старатегии до аркадни игри и забавни приложения. Star Wars Scene Maker ви дава възможност сами да създавате сцени с любимите ви междузвездни герои. Star Wars Journeys ви вкарва в кожата на Анакин Скайуокър или Оби Уан Кеноби, с които да изпълнявате различни мисии. Star Wars – Heroes Path (3.99 евро) е пъзел игра, която да поразмърда мозъчните гънки. Star Wars Commander пък е MMO от сорта на Clash of Clans и Boom Beach. Другата игра на Disney, свързана с Междузвездни войни, която можете да изпробвате, е Star Wars Rebels: Recon Missions.

Освен това, от Disney пускат и официален Star Wars app, в който ще можете да следите всички горещи новини и видеа около новоизлизащия филм. Има и други екстри за феновете на сагата – възможност за заснемане на селфита като джедаи, колекция със звуковите ефекти от филмите, както и игра, с която превръщате смартфона си във виртуален лазерен меч.

Друга от водещите компании в областта на игрите – Electronic Arts, пък планира да пусне игра със събиране на карти с героите от Междузвездни войни. Няма официални сведения кога Star Wars: Galaxy of Heroes ще бъде налична, но можем да се доверим на доказано име като Electronic Arts и да пожелаем успех на играта, който поне частично да се доближи до този на Hearthstone на Blizzard.star-wars-galaxy-of-heroes

Наскоро излезе и трейлър с геймплея на Star Wars: Uprising, която трябва да се появи в App Store през септември. Ето го и него.

Официалният сайт на играта дава доста добра представа, какво ще представлява тя.

Добави коментар