imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Старите 32-битови приложения няма да работят с iOS 11


До появата на официалната версия на iOS 11 остават броени часове, като през този период от време ще направим преглед на една привидно голяма промяна, която от друга страна може и да не окаже никакво отражение върху вашия iPhone или iPad. Очакваната операционна система ще остави всички 32-битови приложения в миналото.

На пръв поглед, мярката на Apple спрямо всяко от остарелите приложения изглежда императивна, но реално погледнато, компанията започна преход към 64-битовите варианти още през септември на 2013 година с появата на iPhone 5S. От средата на юни 2015 всеки разработчик получи забрана да качва приложения в App Store, които се различават от 64-битовите, което ни навежда само на една мисъл. Ако разполагате с 32-битов вариант, той не е актуализиран от най-малко две години и вероятно просто присъства във вашето устройство, без дори да го използвате в ежедневието си.

За да проверите дали вашия iPhone или iPad разполага с някое остаряло приложения, просто отворете системните настройки, след това докоснете върху General и преминете към About. Потърсете раздел Applications и се опитайте да го отворите. Ако не разполагате с такава възможност, значи всички инсталирани приложения са 64-битови, а в противен случай пред вас ще се появят имената на всички 32-битови варианти.

Препоръчително е да премахнете всяко остаряло приложение, преди да инсталирате iOS 11. Вероятно дори да не предприемете тази стъпка, инсталацията ще премине успешно, но при всички положения, при опит да отворите някой 32-битов вариант през новата версия на системата, ще получите известие, че трябва да актуализирате разработката, преди да може да бъде стартирана.

Още с появата на първата на iOS 10.1 през октомври на 2016, компанията въведе известие при опит за стартиране на 32-битово приложение, което загатва, че разработката може да забави работата на вашия iPhone или iPad. С появата на iOS 10.3, това известие придоби малко по-различен вид. Съответното приложение просто няма да работи със следващите версии на мобилната система, а ние нямаме търпение да изпробваме възможностите на iOS 11, които ще стигнат до нас след броени часове.

Източник: MacRumors

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.