imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Старите 32 битови приложения за macOS ще изчезнат скоро


Ако все още не сте свалили последната Supplemental актуализация на macOS, може да я инсталирате в комплект с версия 10.13.4. Разработката ще остави не една или две грешки в миналото, като заедно с това ще подобри защитата на вашия Mac. Повече за дългоочакваната актуализация може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че macOS High Sierra се отличава като последната версия на системата, която поддържа вече остарелите 32 битови приложения.

Apple планира да премахне всички 32 битови приложения за Mac, точно както направи с мобилната операционна система миналата година, което не трябва да ни притеснява. Процесът ще премине гладко. Точно както се случи с iOS 11, версия 10.13.4 на macOS започва да предупреждава потребителите при стартиране на което и да е 32 битово приложение и не само. Преди броени часове Apple напомни на разработчиците за предстоящата промяна, като считано от първи юни, всяко качено приложение в App Store трябва да бъде съвместимо единствено с 64 битовата архитектура.

Заедно с последната macOS High Sierra 10.13.4 актуализация, потребителите ще се запознаят и с едно ново известие, при опит за стартиране на което и да е 32 битово приложение – разработката е стара и не е подходящо оптимизирана за 64 битовата операционна система.

Припомняме ви, че считано от първи юни 2018 година, всички приложения, които искате да качите в Mac App Store трябва да бъдат 64 битови. При положение, че разпространявате приложенията си извън Mac App Store, отново препоръчваме да бъдат 64 битови, за да сте сигурни, че всеки потребител ще може да ги стартира.

Вероятността да разполагате с някое остаряло 32 битово macOS приложение е доста малка, но все пак нищо не ви спира да проверите дали това е така. Кликнете върху логото на Apple, което се намира в лявата част на основното меню, след това върху About This Mac и бутон System Report. Потърсете раздел Applications, който се намира точно под Software. Ако разполагате с повече приложения, вероятно ще трябва да изчакате известно време докато се визуализират всички варианти, а срещу името на всяко от тях, може да разберете дали разполага с 32 или 64 битова версия.

Дори и част от приложенията ви да не разполага с 64 битов вариант, това не трябва да ви притеснява. Все пак следващата версия на операционната система ще се появи в края на лятото, а за да разберете повече за промените, с които ще може да се похвали, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.