imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

По-старите приложения забавят вашето iOS устройство


Преди три години, компанията от Купертино ни запозна с iPhone 5s, който определено постави началото на едно ново, 64 битово поколение мобилни устройства. Разбира се, точно тогава се запознахме и със страхотната функция Touch ID, но днес ще обърнем внимание на 64 битовата архитектура на процесора и нейната съвместимост с всички 32 битови приложения.

Вероятно вече знаете, че всяко мобилно устройство, разработено от Apple след края на 2013 година, разполага с вграден процесор, който може да се похвали с 64 битова архитектура. За да се насладите на неговата по-висока производителност, вашата операционна система и, разбира се, приложенията, които използвате трябва да бъдат съобразени със структурата на процесора.

Screen Shot 2016-10-07 at 8.28.50 AM

Съвсем логично, в края на 2013 година, компанията от Купертино отправя препоръки към всички разработчици на iOS приложения, съобразно които, всеки един следващ проект трябва да бъде съвместим с новата процесорна архитектура. Няколко години по-късно, голяма част от потребителите на iOS устройства, като iPhone, iPad и iPod, се наслаждават на 64 битовата процесорна архитектура, а точно това кара Apple да започне и една процедура, която да „почисти“ App Store от всички остарели 32 битови app-ове.

Screen Shot 2016-10-07 at 8.27.48 AM

Въпреки, че голяма част от разработените приложения вече разполагат с 64 битова поддръжка, съществуват и такива, които не отговарят на това изискване, което веднага може да бъде забелязано от новата мобилна операционна система iOS 10. При положение, че попаднете на подобен app, десетата актуализация на iOS веднага ще ви предупреди, че настоящето приложение може да забави вашето мобилно устройство и ще видите съобщението “The developer of this app needs to update it to improve its compatibility”.

peggle-800x450

Препоръчваме ви да избягвате подобни приложения, а вероятно до края на настоящата година, всеки 32 битов app ще бъде премахнат от App Store. При положение, че вашето устройство е от по-старо, 32 битово поколение, това изобщо не трябва да ви притеснява. Голяма част от 64 битовите приложения са абсолютно съвместими и с вашето по-старо iOS устройство.

Повече за iOS 10 може да разберете, като посетите следната връзка, а за новия iPhone 7, който дебютира преди по-малко от месец, като натиснете тук.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.