imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изцяло стъклен iPhone с AMOLED дисплей през 2017 г.


Края на 2015 година ви запознахме с прогнозата на анализатора на KGI Securities, Минг Чи Куо, за появата на метален, 4-инчов iPhone с мощен процесор, който вече е факт. Днес искаме да ви споделим още една любопитна прогноза на Куо, която вероятно също ще се окаже много точна.

Анализаторът твърди, че през 2017 година ще станем свидетели на цялостна промяна в корпуса на iPhone. Традиционният алуминиев корпус ще бъде заменен с изцяло стъклен, а цялата горната част на устройството ще бъде заета от AMOLED дисплей. Отбелязваме, че тази промяна със сигурност няма да видите в очаквания през септември 2016 година iPhone 7.

iphone-6-concept-nowhereelse-and-martin-hajek-003Куо вярва, че алуминиевият корпус ще бъде изцяло заменен със стъклен, като подкрепя твърдението си с факта, че традиционният корпус няма да бъде толкова “модерен и свеж” през следващата 2017 година. Конкурентните производители на мобилни устройства преминават към алуминиев корпус, което със сигурност ще амбицира Apple да отличи своите продукти.

В доклада не присъстват подробности, свързани с дизайна на очаквания стъклен корпус. Въпреки, че вече сме виждали устройство, като iPhone 4, със стъклена предна и задна част, все още ни е трудно да си представим как ще бъде проектирано изцяло стъклено устройство.

9247-747-4s-140514-l

Прогнозата загатва, че новият стъклен iPhone ще бъде с AMOLED дисплей, който е по-тънък и значително по-лек, което ще компенсира добавеното тегло от малко по-тежкия стъклен корпус. Куо вярва, че Apple ще намери решение и относно устойчивостта и здравината при нежелан удар на стъкления корпус. Миналата седмица Apple съобщи за постигнатото споразумение със Samsung, което касае доставката на OLED панели за iPhone дисплеи на стойност 2.6 милиарда долара.

Изложеното определено ни подсказва, че Apple се подготвя за изграждането на изцяло нов дизайн на iPhone през 2017 година. Изключваме предположението, че подготовката може да се отнася до iPhone 7, който очакваме тази есен, понеже предварителната информация, с която разполагаме, не предполага толкова големи и съществени промени, които може да си припомните тук.

Нямаме търпение да разберем повече за техническите характеристики и дизайна на стъкленото устройство и да ви запознаем с всяка любопитна подробност.

Източник: 9to5mac, главно изображение: Steel Drake

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.