imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Съобщенията в Instagram отиват към приложение Direct


Преди шест години Facebook премести всички съобщения между потребителите на социалната мрежа от своето едноименно мобилно приложение към вече не толкова новата Facebook Messenger разработка. Тази промяна явно няма да подмине и Instagram. По всичко изглежда, че потребителите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видео съдържание често използват платформата, за да изпращат съобщения до своите приятели и познати, което съвсем скоро ще може да стане по един доста по-лесен начин.

Изцяло новото приложение, което ще работи в тясна връзка с Instagram се отличава с името Direct. Разработката вече може да се похвали и със своя първи тестови вариант, който е наличен за сваляне от потребителите на iOS и Android устройства в Чили, Израел, Италия, Португалия, Турция и Уругвай. Вероятно през следващите няколко седмици приложението ще стигне до всяка останала точка от света, но нека видим и причината за промяната, според Hemal Shah – продуктов мениджър на Instagram. Ето какво сподели той пред The Verge:

През последните четири години раздел Direct в Instagram нарасна изключително сериозно, а ние бихме могли да го направим още по-удобен и лесен за използване от потребителите, като го обособим в отделно, самостоятелно приложение. Direct може да се превърне в най-бързия и творчески вариант за лично споделяне на съдържание между потребителите на социалната мрежа.

Веднага, след като инсталирате Direct, вашите съобщения ще изчезнат напълно от рамките на приложението Instagram, но това не трябва да ви притеснява. Всяка една част, като прочетени, изтрити или пък изпратени съобщения ще се появи в новата разработка на компанията и не само. Всяко следващо получено съобщение ще идва в Direct, което важи и за съдържанието, което желаете да изпратите. Това ваше действие отново може да стане единствено през новото приложение на Instagram и то по един доста лесен, подобен на Facebook Messenger начин.

Direct може да достъпи съвсем лесно до основната или предна камера на вашето устройство, а на вас не ви остава нищо друго освен да направите снимка или кратко видео, да го персонализирате по желание и да го изпратите на някой от вашите приятели или познати в рамките на социалната мрежа Instagram.

Източник: Cult of Mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.