imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Създаване на виртуален Snapchat елемент през Lens Studio за Mac


От началото на годината до днес социалната мрежа на Snapchat премина през никак не малко промени и получи доста нови възможности, но при всички положения, най-сериозната от тях ще си остане появата на страхотните 3D World Lens филтри. Всеки потребител може да постави виртуален елемент в реалната среда, след като използва някоя от камерите на своето устройство, а ние имаме една добра новина. За да направите свой собствен AR филтър, просто свалете новото настолно приложение Lens Studio.

Благодарение на интересната разработка на Snapchat за macOS и Windows, всеки от вас може да създаде двуизмерен или триизмерен елемент по съвсем лесен начин. За да свалите безплатното приложение, просто посетете тази връзка, но не трябва да забравяте, че за целта, трябва да разполагате със Snapchat акаунт. Може да го направите и в движение без никакъв проблем, като използвате желана електронна поща, но нека видим и по какъв начин функционира иновативният софтуер.

В рамките на приложението може да откриете доста заложени инструменти, които ще ви помогнат да модифицирате дадено изображение или комбинация от такива, да зададете желан мащаб, размер и позиция, а споделянето става по един още по-лесен начин. След като сте готови с вашия нов проект, Lens Studio ще генерира специален Snapchat код, който просто трябва да споделите с някой приятел или познат и сте готови. Създаденото предложение ще се визуализира автоматично при получателя, но нека видим какво смята за промяната и Eitan Pilipski, в качеството си на ръководител на Snapchat:

Тази година се очертава като невероятна за развитието на AR технологиите. Развълнувани сме от новото ни приложение, с което всеки потребител на Snapchat може да създаде елемент с добавена реалност по изключително лесен начин. Просто искаме да създадем една нова екосистема в това творческо направление.

Не трябва да забравяме, че през елементите с добавена реалност в Snapchat преминават около 70 милиона потребители на социалната мрежа на дневна база, което ни навежда само на една мисъл. Новото Lens Studio приложение е един страхотен инструмент и за многобройните рекламодатели в рамките на платформата, с което компанията вероятно планира и да увеличи своите приходи.

Източник: 9to5mac

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.