imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Сваляне на iOS приложения през мобилен интернет от App Store


Възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на iOS 12 и macOS Mojave, които вече може да инсталирате и вие, но има и още нещо. Преди броени часове се появи и официалната версия на втората поправка на iOS 12.1. Този път актуализацията не е основна, което ни навежда само на една мисъл. Тя премахва грешки и подобрява защитата на вашето устройство, а ние ще ви покажем как да свалите приложение с размер от над 150 мегабайта, дори когато вашето устройство не е свързано към безжична мрежа.

Към днешна дата, качените варианти в App Store са доста по-лесни за откриване, не трябва да се притесняваме за тяхното съдържание, но има и една малка особеност. Вследствие на всички промени и сериозни изисквания, разработките в магазина за мобилни приложения през 2017 година намаляват с около 100 хиляди броя, спрямо година по-рано, което важи и за изминалите 12 месеца. През 2016-та App Store се отличава с около 2.2 милиона качени приложения, година по-късни техният брой падна на 2.1 милиона, докато към днешна дата наличните разработки за iOS са около 2 милиона, което не е абсолютно никакъв проблем.

Не трябва да забравяме, че Apple премахна доста неактуализирани 32 битови варианти, от които така или иначе няма да се възползваме, а ако искате да свалите някое приложение или пък игра, която е с по-големи размери, а се намирате в движение, преди всичко ще трябва да направите една малка настройка. За да не надвишавате вашия мобилен интернет план, операционната система по подразбиране не позволява да сваляте варианти от App Store с размер от над 150 мегабайта, когато устройството не е свързано с безжична мрежа, но всеки от вас може да заобиколи малкото ограничение.

Преди всичко, изберете някое приложение или игра от App Store и стартирайте свалянето по стандартен начин. Съгласете се с известието, че процесът ще стартира, след като се свържете към Wi-Fi мрежа и се отправете към Settings. Отворете меню General, след това Data & Time и идва време за малката хитрина, чрез която свалянето ще стартира дори и да не сте се свързали към безжична мрежа. Изключете Set Automatically и преместете датата с два или три дни напред. Остава само да изчакате няколко минути, докато промяната се отрази и свалянето ще започне автоматично. След като приключи, отново включете Set Automatically и сте готови.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.