imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Светла тема на Mail при активиран Dark Mode през Mojave


Ако не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто за да видите какви стъпки трябва да предприемете за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да активирате стандартната светла тема на приложението Mail, дори при включен Dark Mode.

За да активирате тъмния режим на темата, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Ето защо macOS Mojave разполага с няколко съвсем еднакви фонови изображения, като всяка от снимките е направена в различна част от денонощието. Системата може да преминава плавно от нормален режим към тъмен по автоматичен начин, в зависимост от настоящата част от денонощието, като заедно с това се променя и фоновото изображение.

Тъмната тема на системата изглежда доста привлекателна и със сигурност е една от най-чаканите визуални промени в macOS. Вероятно обаче Dark Mode не е най-подходящият вариант за приложения, които разполагат с голям обем от текстово съдържание, каквото е и заложеното Mail, но това не трябва да ви притеснява. Дори и да сте включили тъмната тема, разполагате с възможност да активирате индивидуален светъл режим през избрано приложение, а ние ще ви покажем какво трябва да предприемете за целта, примерно през заложената разработка Mail.

  • Отворете заложеното приложение Mail.
  • Спуснете първото падащо меню, което носи името на приложението.
  • Преминете към Preferences.
  • Кликнете върху раздел Viewing.
  • Махнете отметката пред Use dark mode for messages.
  • Затворете настройките, за да запазите малката промяна.

За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ако искате да разберете повече за него, просто посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.