imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази година може да се запознаем и с Touch Bar Magic Keyboard


През октомври 2016 година дебютира полезната Touch Bar технология, с която се характеризира и последното MacBook Pro поколение – един широк и чувствителен на допир дисплей, разположен точно над стандартната клавиатура. Благодарение на тази иновация всеки потребител може да взаимодейства с отворените приложения по доста лесен и интуитивен начин, а ние отново отправяме поглед към един интересен патент – Magic Keyboard с Touch Bar.

Появата на последното поколение MacBook Pro с вграден Touch Bar загатна и за Magic Keyboard от ново поколение, но има и още нещо. Преди около месец се запознахме с актуализираните 21.5 и 27 инчови варианти на iMac, скоро може да дебютира и изцяло новият 6K монитор на Apple, а това ни навежда само на един мисъл. Съществува реална възможност заедни с него да се появи и дългоочакваната клавиатура на Apple с вграден Touch Bar, въпреки техническите особености на разработката, които до скоро ни се струваха пречка.

Вграждането на Touch Bar в клавиатурата на Apple би могло да окаже негативно влияние не само върху издръжливостта на батерията, с която разполага аксесоарът, но и върху неговата продажна цена. Точно тези не толкова приветливи предпоставки отклониха нашето внимание от страхотното предположение, но явно разработчиците от Apple имат решение на проблема. Все пак компанията подаде заявка за патент на клавиатура с вграден Touch Bar в горната част на корпуса преди вече малко повече от две години, което означава само едно. Ако този продукт наистина е в процес на разработка, вероятно съвсем скоро ще срещне бял ден, но има и още нещо.

Според една от последните патентни заявки на компанията, съществува вероятност скоро да се запознаем и с TrackPad с вграден TouchBar панел в неговата горна част, а ние ви припомняме ви, че в историята има множество идеи, които са преминали през заявка за патент, но все още не са срещнали реализация. Значителна част от тях остават в миналото, но заявката за Magic Keyboard с вграден Touch Bar ни показва ясно, че компанията прави опити за разработване на полезния Mac аксесоар. Надяваме се, че техническите спънки вече са минало и Apple ще ни изненада с този аксесоар съвсем скоро, а за да разберете повече за обновено iMac поколение, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.