imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да проверите техническото състояние на вашата iOS батерия


Ако вашето iOS устройство вече е на повече от година и имате съмнения, че вградената батерия е към края на своя живот, няма да е лошо да проверите нейното техническо състояние, но преди това трябва да сте наясно с няколко особености. На първо място поставяме разликата между здравето и живота на батерията. Животът определя колко време ще издържи с едно зареждане, докато нейното здраве разкрива с какъв процент е намалял животът на батерията с течение на времето.

Още първото зареждане на вградената литиево-йонна батерия във вашия iPhone или iPad оказва влияние върху нейното здраве, но това не е никакъв проблем. Apple твърди, че проектира своите батерии по такъв начин, че здравето им няма да падне под 80% дори след 500 цикъла на зареждане. За да разберете дали вашата батерия вече е за смяна, отворете Settings, след това докоснете върху Battery и погледнете към горната част на екрана, точно над Low Power Mode.

При положение, че срещнете системно известие, че батерията трябва да бъде сервизирана, значи тя е за смяна, а в противен случай, може да проверите нейното здраве, след като свалите безплатното приложение Battery Life Doctor за iOS. За целта посетете тази връзка или потърсете заглавието в App Store, но все пак разполагате и с алтернативен метод за проверка. Отново безплатното приложение Coconut Battery за Mac ще ви даде подробна информация за капацитета на батерията, брой цикли на зареждане и дори нейната моментна температура, но преди това трябва да свържете съответния iPhone или iPad с вашия Mac.

Срещу Design Capacity може да видите с какъв процент е намалял животът на вашата батерия спрямо нейното състояние като нова, а ние ви припомняме, че ако разполагате с iPhone 6 или с някое следващо поколение с повредена батерия, можете да се възползвате от промоционалната подмяна на батерия в официалния сервиз на iStyle. Повече за услугата може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.