imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да проверите техническото състояние на вашата iOS батерия


Ако вашето iOS устройство вече е на повече от година и имате съмнения, че вградената батерия е към края на своя живот, няма да е лошо да проверите нейното техническо състояние, но преди това трябва да сте наясно с няколко особености. На първо място поставяме разликата между здравето и живота на батерията. Животът определя колко време ще издържи с едно зареждане, докато нейното здраве разкрива с какъв процент е намалял животът на батерията с течение на времето.

Още първото зареждане на вградената литиево-йонна батерия във вашия iPhone или iPad оказва влияние върху нейното здраве, но това не е никакъв проблем. Apple твърди, че проектира своите батерии по такъв начин, че здравето им няма да падне под 80% дори след 500 цикъла на зареждане. За да разберете дали вашата батерия вече е за смяна, отворете Settings, след това докоснете върху Battery и погледнете към горната част на екрана, точно над Low Power Mode.

При положение, че срещнете системно известие, че батерията трябва да бъде сервизирана, значи тя е за смяна, а в противен случай, може да проверите нейното здраве, след като свалите безплатното приложение Battery Life Doctor за iOS. За целта посетете тази връзка или потърсете заглавието в App Store, но все пак разполагате и с алтернативен метод за проверка. Отново безплатното приложение Coconut Battery за Mac ще ви даде подробна информация за капацитета на батерията, брой цикли на зареждане и дори нейната моментна температура, но преди това трябва да свържете съответния iPhone или iPad с вашия Mac.

Срещу Design Capacity може да видите с какъв процент е намалял животът на вашата батерия спрямо нейното състояние като нова, а ние ви припомняме, че ако разполагате с iPhone 6 или с някое следващо поколение с повредена батерия, можете да се възползвате от промоционалната подмяна на батерия в официалния сервиз на iStyle. Повече за услугата може да разберете, след като посетите тази връзка.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.