imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Запишете избран текст като аудио файл в iTunes


Вероятно вече сте запознати с функцията “Text to speech” на OS X, която ви предоставя страхотната възможност да прочете вашите нови имейли, съобщения или друга избрана от вас информация, без да се налага да прекъсвате текущите си задачи.

Днес искаме да ви запознаем с още една любопитна опция, която със сигурност ще разшири функционалността на вашето “Text to speech” приложение. Само с няколко лесни стъпки, имате възможност приложението да прочете и запише маркиран от вас текст в аудио файл, който автоматично ще бъде въведен в iTunes, а впоследствие ще може да го преслушате на вашето iOS устройство, като iPhone или iPad.

Единственото нещо, което трябва да направите, е да маркирате произволен текст, след което да отворите менюто с опции, като натиснете десен бутон на мишката или просто задържите бутона “ctrl” и кликнете върху текста. В падащото меню навигирайте до “Add to iTunes as a Spoken Track”, а в отворения прозорец имате възможност в полето “System Voice” да изберете глас, с който избраният текст да бъде произнесен, както и името, с което да бъде запазен аудио файла. Това е всичко, просто натиснете върху “Continue” и сте готови. Маркираният от вас текст вече е преобразуван в аудио файл, който може да откриете в iTunes, както и да го преслушате, когато пожелаете.

Може да се запознаете с видео инструкциите, тук:

Удобната функция е приложима във вашите имейли, word документи, уеб сайтове, както и в повечето приложения, в които имате възможност да маркирате желан текст, а синхронизацията с iOS устройство се извършва, както винаги до сега. Просто свържете желаното мобилно устройство с вашия Mac или MacBook и стартирайте синхронизация на аудио съдържание.

Лесната за изпълнение функция може да бъде полезна на всеки от нас, като ни позволи да спестим малко време в динамичното ежедневие, а също и на хората със специални нужди, за които компанията от Купертино не спира да разработва различни приложения, с които да улесни ежедневието им. Вижте как Apple помага на хората със специални нужди, като отворите статията ни от преди месец, която ще ви разкрие две, съвсем тематични видеа.

Източник: cultofmac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.