imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да направите при доста топъл или горещ iPhone


През следващите няколко месеца, температурите ще се повишават с всеки изминал ден, но колкото и да е приятна тази промяна, затоплянето оказва отражение и върху охлаждането на вашия iPhone. Все пак, устройството разполага с не един или два компонента, които отделят топлинна енергия, а ние ще ви покажем какво да направите, при положение, че температурата на корпуса се повиши значително.

Припомняме ви, че когато натоварите своя iPhone с тежко за изпълнение приложение или пък игра, вграденият процесор, както и видео чипът загряват значително, но с това те изразходват и повече енергия. Този процес оказва влияние и върху батерията, която също може да повиши своята температура, а всички компоненти се охлаждат предимно през задната страна на корпуса.

IMG_0519

По всичко изглежда, че наличието на протектор, който покрива задната част може да попречи на охлаждането. Премахнете защитата и проверете по какъв начин ще се отрази промяната на вашето устройство. Вероятно прекомерното загряване ще изчезне, но съществува вариант и да не стане точно така, което ни отвежда към версията на операционната система и всички инсталирани приложения.

IMG_0518

При положение, че вече сте преминали през горните стъпки, остава само да оптимизирате устройството. Проверете дали разполагате с последната версия на iOS, след като преминете през Settings, General и Software Update. Ако съществува ново предложение или пък актуализация, преминете към нея, след като докоснете върху Download and Install. Просто изчакайте процеса да приключи и обновете всички инсталирани приложения.

IMG_0520

Вероятно лесните за изпълнение стъпки са ви помогнали да се справите с температурата на устройството, но ако не е така, просто рестартирайте всички настройки, като отново преминете през Settings и General. Остава да докоснете върху Reset All Settings и сте готови, а в краен случай може да направите и един Restore, след като свържете своя iPhone с Mac или PC.

Не трябва да забравяте, че колкото по-старо е вашето поколение, толкова повече може да загрява, а при положение, че вградената батерия не е в съвсем изрядно състояние, това също може да окаже влияние върху температурата, която се отделя.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.