imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да направите при доста топъл или горещ iPhone


През следващите няколко месеца, температурите ще се повишават с всеки изминал ден, но колкото и да е приятна тази промяна, затоплянето оказва отражение и върху охлаждането на вашия iPhone. Все пак, устройството разполага с не един или два компонента, които отделят топлинна енергия, а ние ще ви покажем какво да направите, при положение, че температурата на корпуса се повиши значително.

Припомняме ви, че когато натоварите своя iPhone с тежко за изпълнение приложение или пък игра, вграденият процесор, както и видео чипът загряват значително, но с това те изразходват и повече енергия. Този процес оказва влияние и върху батерията, която също може да повиши своята температура, а всички компоненти се охлаждат предимно през задната страна на корпуса.

IMG_0519

По всичко изглежда, че наличието на протектор, който покрива задната част може да попречи на охлаждането. Премахнете защитата и проверете по какъв начин ще се отрази промяната на вашето устройство. Вероятно прекомерното загряване ще изчезне, но съществува вариант и да не стане точно така, което ни отвежда към версията на операционната система и всички инсталирани приложения.

IMG_0518

При положение, че вече сте преминали през горните стъпки, остава само да оптимизирате устройството. Проверете дали разполагате с последната версия на iOS, след като преминете през Settings, General и Software Update. Ако съществува ново предложение или пък актуализация, преминете към нея, след като докоснете върху Download and Install. Просто изчакайте процеса да приключи и обновете всички инсталирани приложения.

IMG_0520

Вероятно лесните за изпълнение стъпки са ви помогнали да се справите с температурата на устройството, но ако не е така, просто рестартирайте всички настройки, като отново преминете през Settings и General. Остава да докоснете върху Reset All Settings и сте готови, а в краен случай може да направите и един Restore, след като свържете своя iPhone с Mac или PC.

Не трябва да забравяте, че колкото по-старо е вашето поколение, толкова повече може да загрява, а при положение, че вградената батерия не е в съвсем изрядно състояние, това също може да окаже влияние върху температурата, която се отделя.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.