touch-bar-demo-app-cover-imagazin-bg

Тествайте Touch Bar през всеки macOS Sierra компютър

#Новини
2016. 11. 07.

Вероятно вече сте обърнали внимание на последното поколение MacBook Pro, което определено привлича огромен интерес с интуитивната Touch Bar лента, разположена точно над стандартната клавиатура. Въпреки сравнително малките размери на сензорния дисплей, възможностите, които може да ни предложи, на практика са неограничени.

Появата на любопитната новост определяме като един изключително удобен и бърз вариант за изпълнение на предварително зададена функция, но, разбира се, вие бихте искали да се уверите от първа ръка със страхотните възможности, които може да ви предложи Touch Bar. Това вече е съвсем възможно, дори и да не разполагате с последното MacBook Pro поколение.

touch-bar-demo-app-b

За да разберете колко удобна може да бъде любопитната новост, просто трябва да инсталирате специално разработено от трета страна приложение, което може да намерите в добре познатата платформа GitHub. Преди всичко, обърнете внимание на вашата компютърна операционна система, която трябва да отговаря на macOS Sierra, версия 10.12.1.

При положение, че горното условие е изпълнено, кликнете върху следната връзка, за да свалите Touch Bar Demo. Почти сте готови, просто преместете файла от папка Downloads в Applications и стартирайте приложението. Съществува вероятност вашата операционна система да не позволи неговото стартиране, а за да пренебрегнете забраната, отворете вашите системни настройки, кликнете върху Security & Privacy и премахнете ограничението в раздел General.

touch-bar-demo-app-a

Това е всичко, вече може да отворите приложението по съвсем стандартен начин, като веднага ще се запознаете и с неговата контролна икона, наподобяваща правоъгълник със съдържание плей. Кликнете върху нея и активирайте On-Screen Touch Bar, а след това визуализирайте удобната лента, като натиснете бутон fn, разположен в долния ляв ъгъл на вашата клавиатура.

Ако разполагате с устройство, като iPad, с инсталирана последната версия на мобилната операционна система iOS, опознавателното приложение ще може да ви предложи и още една възможност. Просто трябва да го свържете с Mac компютър чрез стандартен за целта USB кабел, а удобната Touch Bar лента ще се появи на екрана на вашето мобилно устройство.

touch-bar-demo-app-c

Повече за новото MacBook Pro поколение може да разберете, като посетите следната връзка, а за възможностите, които може да ви предложи Touch Bar, като натиснете тук.

Като кликнете върху следната връзка, може да се запознаете и с една интересна прогноза, която загатва за появата на Magic Keyboard с вграден Touch Bar.

Добави коментар