ios-10-press-home-to-unlock-imagazin-bg

Как да отключите iOS 10 устройство само с Touch ID

#Съвети
2016. 09. 16.

Само преди два дни Apple пусна официалната 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS, която заедно с всички интересни промени и новости, предлага и един по-различен вариант за отключване на устройството, който вероятно няма да допадне на част от потребителите.

Обновеният режим на заключен екран вече съдържа значително голям набор от нови функции и възможности, но, разбира се, измежду промените, които iOS 10 ще ви предложи, когато вашето устройство е заключено, срещаме и един по-различен начин за отключване, който премахва традиционната Slide функция.

Screen Shot 2016-09-16 at 3.03.42 PM

За да отключите вашето устройство, най-голямата 10-та актуализация на iOS по подразбиране изисква преди всичко да натиснете стандартния Home Button, а след това да въведете избраната от вас парола или да се идентифицирате по стандартен начин с пръстов отпечатък.

Screen Shot 2016-09-16 at 3.04.05 PM

Въпреки, че настоящата промяна не би усложнила значително необходимите стъпки за отключване на избрано iOS устройство, съществува и една доста лесна за активиране възможност, наречена Rest Finger to Open. Благодарение на удобната функция потребителите на iPhone или iPad с наличен Touch ID сензор биха могли да отключат своето устройство само с едно задържане на пръст върху Home Button.

img_2164

За да активирате функцията по един бърз и лесен начин, преди всичко трябва да разполагате с последната 10-та актуализация на iOS, а при положение, че това условие е изпълнено, отворете вашите системни настройки, навигирайте през General до Accessibility, а тук просто докоснете върху Home Button.

В отворения прозорец потърсете Rest Finger to Open и активирайте функцията по стандартен начин. Това е всичко, вече вашето устройство може да бъде отключено съвсем бързо и удобно, и то без физически натиск върху вградения Home Button. Просто докоснете и задръжте пръст върху вградения Touch ID сензор и се насладете на удобната функция.

Повече за всички страхотни промени, които предлага iOS 10, може да разберете, като посетите следната връзка, а за iPhone 7, като натиснете тук.

Добави коментар