imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на третата тестова версия на iOS 11


Може да се каже, че до представянето на официалната версия на iOS 11 през септември остават броени седмици, като през този не толкова сериозен период от време Apple ще ни запознае с още няколко тестови варианта на системата. Третата бета вече е достъпна за всеки от нас, което не означава, че ви препоръчваме да я инсталирате, но и не ни спира по никакъв начин да направим преглед на всички промени, с които може да се похвали разработката.

Очакваната операционна система се отличава с няколко основни промени, като Drag & Drop, Control Center, който може да персонализирате съвсем лесно, Dock за iPad и заложеното приложение Files, което ви позволява да достъпите до вашето съдържание по всяко време.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме третата бета на предложението. Заедно с всички поправки на грешки, тестовата версия може да се похвали и със следните промени:

 • Вариант за 3D Touch достъп до меню с разширени възможности на заложените приложения Camera и Notes през обновения Control Center.
 • Променен изглед на Notification Center, което ви позволява да прегледате по-голяма част от получените известия наведнъж.
 • Малкият бутон за затваряне на приложения при iPad е премахнат, а вие може да предприемете действието, като плъзнете пръст нагоре през съответното приложение.
 • Доста по-гладко и прецизно функциониране на страхотната Drag & Drop възможност.
 • iCloud се отличава с нов вид известия, които ви показват колко време остава до приключване на зададен процес, примерно при прехвърляне на съдържание в iCloud Drive.
 • Заложеното приложение Mail помни предпочитан изглед и подредба на съдържанието през iPad.
 • Smart Invert може да се похвали с доста по-коректен начин на работа.
 • Позволяване или забрана за автоматично стартиране на видео клипове към приложения през App Store.
 • Появата на OS X Server в приложението Files.
 • 3D Touch в приложението Safari вече реагира по различен и вероятно по-удобен начин.
 • SafariServices разполага с нова API връзка, която позволява да отворите примерно вашата Facebook страница, без да въвеждате своята парола. Тя ще бъде взета по автоматичен начин от съответното приложение, стига да бъде инсталирано и да сте се вписали в него.

Промените изглеждат доста сериозни, но все пак говорим за изцяло нова версия на операционната система. Вероятно със следващите тестови варианти ще се запознаем с още интересни новости, а за да разберете повече за iOS 11 – посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.