imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Третата актуализация на iOS 11 се появи, но само за новия 9.7 инчов iPad


Противно на всички прогнози, по време на организираното от Apple Let’s Take a Field Trip събитие така и не се запознахме с кой знае колко много хардуерни разработки. Реално погледнато, компанията представи единствено своето шесто 9.7 инчово поколение iPad, докато от софтуерна страна нещата стоят по различен начин. Заедно с четвъртата актуализация на iOS 11 ще се появят и новите Classroom и Schoolwork приложения, а ние имаме още една добра новина. Официалната версия на iOS 11.3 вече е налична, макар и да може да бъде инсталирана единствено на новия таблет на Apple.

Нямаме абсолютно никаква представа за причината, поради която все още очакваната от нас трета актуализация не е достъпна за сваляне от всички устройства. Все пак нашите предположения са, че новата версия на iOS ще може да стигне и до вашето устройство днес, утре или най-късно във вторник, следващата седмица.

Макар и все още да не разполагате с възможност да инсталирате iOS 11.3, бихме казали първата официална версия на разработката за новия iPad за пореден път свидетелства за всички промени в основната актуализация, които сме разгледали до днес.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана още от iOS 11.2.5 възможност, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone, дори с повредена батерия, без той да се изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до появата на твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вие можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител ще може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

Полезната Battery Health възможност ще се появи и за нас с официалната версия на iOS 11.3, а за да стигнете до нея, просто ще трябва да отворите системните настройки и да я потърсите в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим и останалите промени, с които може да се похвали iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които към днешна дата биха могли да се възползват единствено потребителите на iPhone X.
  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за ARKit версия 1.5 може да разберете, като посетите тази връзка.

За разлика от първите две бети на iOS 11.3, които загатнаха за появата на AirPlay 2, във всички останали, включително и в първата официална няма и следа от тази промяна. Нещата се връщат отново към първата версия на функцията, която ви позволява безжично да прегледате аудио, снимки и видео съдържание от едно Apple устройство на друго. Към днешна дата нямаме представа на какво се дължи тази малка стъпка назад, но нека разгледаме и останалите промени в очакваната актуализация на мобилната операционна система. Сред тях са появата на iPod touch поддръжка и изцяло нов Health Record раздел в Analytics.

Към днешна дата, всеки от вас може да свали, последната, шеста бета на очакваната iOS актуализация, но има и една малка особеност. Не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е бета на вашето основно устройство, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато дългоочакваната официална версия на iOS 11.3 се появи и за всички останали устройства, различни от шестото 9.7 инчово поколение iPad.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.