imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вградената TrueDepth камера и производството на iPhone X


За разлика от iPhone 8 и 8 Plus, появата на празничното десето поколение ще се забави малко повече. Все още не знаем точната дата, на която всеки от нас ще може да се сдобие с иновативната разработка, но вече можем леко да повдигнем завесата – в България това ще се случи през месец ноември. Една от причините, поради която от Apple забавят излизането на пазара на своя смартфон от най-висок клас, вероятно се корени в новата биометрична система и вградената TrueDepth камера.

Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително точна биометрична разработка, чрез която всеки от вас може не само да отключи iPhone X, но и да потвърди своята самоличност, примерно пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително бързо и удобно, но явно иновативното предложение затруднява доставчиците на компоненти или поне според KGI и последния доклад на Ming-Chi Kuo:

Новата TrueDepth камера вероятно е единственият проблемен компонент, който забавя производството на iPhone X. Технологията обединява в себе си не една или две системи, за които производственият процес все още не е достатъчно добре подготвен. Вероятно устройството ще се появи в средата или дори края на октомври месец, а според мен неговото търсене на пазара ще бъде изключително сериозно.

Иновативната TrueDepth предна камера се отличава с доста вградени компоненти, като проектор на точки. Неговата задача е да обгради вашето лице с повече от 30 хиляди невидими точки, с което ще го очертае в триизмерен вариант или ще направи Dot map, а останалата част е ясна. Инфрачервената камера прочита вече изградената структура, изпраща я до вградения А11 Bionic процесор и я трансформира в математически модел. Ако устройството намери съвпадение с вече запазен модел, ще ви позволи да го отключите, след като плъзнете с пръст през долната страна на екрана.

Повече за новата TrueDepth камера или страхотната FaceID система може да разберете, като посетите тази връзка, а за смартфона на Apple от най-висок клас, като натиснете тук. За да бъдете първите, които ще разберете кога пристига iPhone X в България, следете редовно imagazin.bg и Facebook страницата на iStyle Bulgaria.

Източник: MacRumors

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.