imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

TSMC изразходва огромен ресурс за процесор А10


Както всички знаем, актуалното поколение iPhone 6S разполага с процесор A9, а той е разработен и доставен от TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), която очевидно прави всички възможно, за да спечели доверието на Apple, с което да изпълни поръчката и за следващото поколение мобилни устройства на компанията.

Марк Лиу, eдин от директорите на TSMC сподели, че за разработването на нови технологии, свързани с предстоящия процесорен чип А10, са изразходвани над 2.2 милиарда долара, двойно по-голяма сума от отделената за същата цел през 2015 година, когато тя се е равнявала на 1.067 милиарда долара. Акцентирайки върху седем нанометровата технология и 10nm чипове, Марк Лиу смята, че TSMC показва страхотни резултати и определено претендира за първото място в индустрията.

Apple-A10-CPU

Компанията полага огромни усилия за “агресивното разработване” на нови технологии, изцяло насочени към подобряването на работата на така наречените “Internet of Things” приложения. Марк Лиу не пропусна да сподели и интереса на TSMC към автомобилната електроника, което съвсем не е случайно, след като проектът за електрически автомобил на Apple, наречен “Titan”, се е превърнал в една “малка” публична тайна, а по неофициална информация той ще бъде пуснат в серийно производство в срок до 2020 година.

TSMC спечели подписването на договор за поръчка с Apple, като представи 10-нанометровата си технология, която е по-евтина за изработка, предлага по-голяма производителност и изразходва много по-малкo енергия, в сравнение с процесорен чип А9, с който е оборудван iPhone 6S.

Подробна информация за чип А10 вероятно ще разберем съвсем скоро, а тук може да си припомните характеристиките на А9, с който е оборудван iPhone 6S.

Източник: cultofmac

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.