imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови приложения и функции в 10-тата актуализация на tvOS


Вероятно вече знаете от предните ни статии, че Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 се проведе между 13-ти и 17-ти този месец, а още със стартирането си, запозна всички фенове и разработчици с очакваните обновления на операционните системи iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 и tvOS 10, на която днес ще обърнем внимание.

Благодарение на пуснатата бета версия за разработчиците, подобно на останалите операционни системи, днес имаме възможността да се запознаем и със страхотните промени, характеризиращи 10-тата актуализация на tvOS.

Новостите са повече от страхотни, а тяхната цел е да направят вашето Apple TV устройство още по-интуитивно и лесно за употреба. Очакваната 10-та версия на tvOS е в състояние да търси желано съдържание в YouTube единствено чрез гласови команди, отправени към Siri, поддържа HomeKit и не на последно място, разполага със затъмнен или нощен режим на екрана, подобно на 10-тото обновление на iOS, за което може да си припомните тук.

Благодарение на следните видео кадри, имате възможност да надникнете в tvOS 10, както и да се запознаете с демонстрацията на всяка една нова функция или приложение:

Любопитното видео ни разкрива кадри, от които забелязваме, че наличието на затъмнен или нощен режим на екрана променя цялата цветова гама от бял на тъмно сив основен цвят, а наличието на функцията със сигурност ще допринесе за по-приятната употреба на вашето Apple TV устройство в тъмни помещения или такива с не толкова добра осветеност.

Усъвършенстваните възможности на Siri в очакваната 10-та актуализация на tvOS го превръщат в още по-интелигентен асистент, а търсенето в съдържанието на YouTube може да бъде извършено посредством точни или приблизителни имена на музикални видео клипове, телевизионни предавания или филми с различна тематика.

Третата основна новост, върху която ще акцентираме, е HomeKit съвместимостта. Функциите на вашето устройство, задвижвано от iOS 10, се увеличават многократно, като вече ще имате възможност да контролирате зададен брой различни “интелигентни” аксесоари по-един бърз и удобен начин – дистанционно, благодарение на Siri.

Всички останали промени и новости, описващи очакваната 10-та актуализация на tvOS, може да видите в подробното видео, a официалната версия на операционната система ще бъде пусната през месец септември, заедно с iOS 10, macOS Sierra и watchOS 3.

Статията, отразяваща откриването на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016, може да видите тук, а тази, която обобщава всички събития след края на конференцията, тук.

Източник: 9to5mac

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.