imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Копиране на съдържание между Apple устройства с Universal Clipboard


Вероятно вече сте се запознали с iOS 10, както и с новата версия на компютърната операционна система macOS Sierra, а в настоящата статия ще ви покажем как да използвате една от най-характерните и за двете операционни системи функция.

Възможностите, които разкрива Universal Clipboard, ще превърнат времето, което прекарвате пред вашите Apple устройства, в едно истинско удоволствие. Вече разполагате с възможност, по съвсем лесен начин да копирате различен вид съдържане, като снимки, връзки, текст и дори видео от избрано Mac или iOS устройство, а след това да гo поставите на друго, в определена папка, поле или приложение.

universal-clip-board-icon-imagazin-bg

При положение, че все още не сте се запознали със страхотната функция, в настоящата статия ще ви покажем необходимите стъпки, но преди всичко трябва да обърнете внимание на вашите Apple устройства, които съвсем логично трябва да бъдат стартирани с идентичен Apple ID акаунт и да разполагат с най-новите версии операционни системи, като iOS 10 и macOS Sierra.

Хубаво е да знаете, че съществува вероятност вашето Mac устройство да не разполага с възможност да изпълни настоящата функция, дори и при положение, че е с инсталирана macOS Sierra, но това може да се случи само на някой от по-старите, произведени преди 2012 година модели. Тази особеност не важи за мобилните устройства, при които е достатъчно просто да разполагате с инсталираната 10-та актуализация на iOS.

copying-pasting-universal-clipboard-ios-mac

За да използвате Universal Clipboard, всички ваши устройства трябва да бъдат свързани по стандартен начин с iCloud, както и към една и съща безжична интернет мрежа, която може да бъде тази във вашия офис или дом. При положение, че устройствата изпитват затруднение при осъществяване на необходимата връзка, просто включете вградените блутут модули по стандартен начин.

Вероятно вече сте изпълнили горните условия и вашите устройства са в абсолютна готовност да ви запознаят с удобните възможности, които предлага новата функция. За да копирате съдържание през Mac, трябва по стандартен начин да го маркирате, а след като отворите падащото меню с надпис Edit, да кликнете върху Copy. Копирането през вашето iOS устройство също става по стандартен начин, след като задържите пръст върху съдържанието, а в отвореното меню изберете Copy.

Screen Shot 2016-10-13 at 1.45.36 PM

Дойде ред да отправите поглед към устройството, в което желаете да поставите вече копираното съдържание и да изберете точно къде искате да бъде позиционирано. Просто повикайте функцията Paste и веднага на екрана на вашето устройство ще се появи надпис Pasting from Device и, разбира се, името на устройството, през което сте копирали съдържанието.
Това е всичко, страхотната функция със сигурност може да спести голяма част от времето, което прекарвате пред вашите Apple устройства, а при положение, че изпитвате затруднение с изпълнението на Universal Clipboard, проверете дали функцията Handoff, до която може да стигнете, след като преминете през вашите системни настройки и достъпите до General, е включена.

Ако все още функцията не работи, просто излезте от iCloud, а след това се впишете отново по стандартен начин и рестартирайте устройствата. Вече със сигурност ще може да се насладите на страхотната Universal Clipboard функция, а повече за iOS 10 може да разберете, като посетите следната връзка.

С всички промени, които предлага новата компютърна операционна macOS Sierra, може да се запознаете, като натиснете тук.

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.